В Ірпені продовжують встановлювати «тривожні кнопки» (відео)

«Черговий «Муніципальної варти», слухаю вас!»
«Справа в тому, що невідомі особи розпивають спиртні напої. Можна викликати патруль?»

У чергову частину «Муніципальної варти» надійшов виклик із «тривожної кнопки» у сквері Сидорука. Упродовж місяця мунвартівці отримують десятки різних викликів із «тривожних кнопок», установлених у громадських місцях Ірпеня.

Микола Ковальчук, керівник КП «Муніципальна варта»:
«Одним із структурних підрозділів «Муніципальної варти» є група швидкого реагування, яка заступає на зміну 24 години на добу. З важливих напрямків, які вони забезпечують — це реагування на порушення громадського порядку або інші порушення, які відбуваються в наших комунальних закладах і установах».

У черговій частині пригадують, коли спрацювала тривожна кнопка в лікарні, й групі швидкого реагування довелося приборкувати голого чоловіка. Той вимагав у медиків наркотики. Порушника  втихомирили і передали поліції.

Спрацювати швидко мунвартівцям допомогає добре налагоджена система зв’язку.

Микола Ковальчук:
«У нас є інтерактивна карта, ми бачимо всі наші транспортні засоби. Кнопки тривожного виклику виведені на пульт у черговій частині. Дублюються виклики й на планшеті в групи реагування».

Першу кнопку оперативного зв’язку з «Муніципальною вартою» встановили ще три роки тому в школі №1. Директорка каже — з того часу в закладі почуваються спокійніше. А кнопкою скористалися вже не раз.

Олена Ілляшенко, директорка ЗОШ №1:
«У нас був такий випадок, що коли ми вранці прийшли на роботу, коридорами ходила якась незрозуміла жінка і щось незрозуміле дітям роздавала — чи то листівки, чи то газети. Щойно жінка побачила, що, підійшовши до цієї «тривожної кнопки», ми хотіли її натиснути, вона покинула територію закладу освіти».

Зараз у місті встановлено три види «тривожних кнопок». На вулицях вони стаціонарні, з переговорним пристроєм та відеокамерою. У приміщеннях освітніх закладів — теж стаціонарні, але без відеозв’язку. А в медичних закладах міста — переносна кнопка-брелок. Медики кажуть — із нею дуже зручно, бо повсякчас під рукою.

Світлана Недогибченко, завідувачка дитячого відділення Ірпінської центральної міської лікарні:
«Стало набагато спокійніше. У нас тут жіночий колектив, сидіти в лісі без захисту дуже страшно. А кнопка є — й дівчата знають, що через лічені секунди приїде допомога».

Загалом в Ірпені вже встановлено більше 30 «тривожних кнопок». І планують встановлювати ще.

Микола Ковальчук:
«У цьому році ми плануємо встановити ще шість кнопок тривожного виклику в публічних місцях. Але будемо проводити опитування і вже збираємо інформацію, де б люди бажали ці кнопки поставити».


Підписуйтеся на новий Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300