Адаптивний карантин в Україні продовжили до кінця року

Gpqeosydbf7s4bvsglou

Сьогодні Кабінет Міністрів прийняв рішення про продовження дії адаптивного карантину в Україні до 31 грудня. Про це на брифінгу за результатами засідання уряду повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«На засіданні Кабміну було розглянуто низку питань, зокрема щодо внесення змін до постанови, яка регламентує умови карантину на території України. Перше: дію карантину подовжено до 31 грудня 2020 року. Крім того, були внесені зміни до відповідних індикаторів та критеріїв щодо умов карантину», — зазначив очільник МОЗ.

Зокрема, за його словами, було «вдвічі збільшено цільові показники охоплення тестуванням: раніше це було 24 (тестування) на 100 тисяч населення за 7 днів; зараз цей показник збільшено у два рази — до 48». Також було внесено зміни до критеріїв відповідності «червоному» рівню епідемічної небезпеки: за новими правилами, міста й райони можуть потрапити в «червону зону» за показником інцидентності. Зараз він установлений на рівні 320 випадків захворювання на 100 тисяч населення за 14 днів.

Окрім того, рішенням уряду посилено протиепідемічні заходи на різних рівнях адаптивного карантину. Перш за все, запроваджується обмеження щодо роботи ресторанів та інших закладів громадського харчування після 22:00. Це правило діятиме у всіх епідемічних «зонах». Також вводиться обмеження щодо проведення масових заходів. «Для “зеленого” рівня максимальна кількість осіб — не більше 50, для “жовтого” рівня — 30, для “помаранчевого” — 20 осіб. Також вводиться заборона щодо відвідування глядачами спортивних заходів, окрім міжнародних змагань. Рішення про їх проведення буде прийматися в окремому порядку», — сказав міністр.

Усім школам рекомендовано проведення канікул з 15 по 30 жовтня — з подальшим переходом на дистанційне навчання. Іншим закладам освіти порекомендували перейти на дистанційне навчання вже зараз. Роботодавцям запропоновано організувати позмінну роботу, а якщо є можливість — забезпечити дистанційну роботу зі збереженням рівня заробітної плати.

Нагадаємо, сьогодні ірпінська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій запровадила з 15 по 30 жовтня канікули в школах. Також було вирішено відновити роботу протиепідемічної амбулаторії та збільшити в міській лікарні кількість ліжок для лікування хворих на COVID-19.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300