Амбулаторія в Козинцях: можливості і перспективи (відео)

Цього року амбулаторія сімейної медицини в Козинцях, як і амбулаторія Михайлівки-Рубежівки, увійшла до складу Ірпінського центру первинної медико-санітарної допомоги. Раніше Козинецька амбулаторія підпорядковувалась Бородянці. Відтоді, як вона стала частиною медичної родини Ірпеня, тут багато що змінилося.

Андрій Левківський, директор Ірпінського центру первинної медико-санітарної допомоги:
«Коли амбулаторія потрапила до нашого складу, тут працювала лише фельдшерка, не було лікаря. З приходом нашого центру тут запрацював сімейний лікар, уже близько тисячі декларацій укладено з мешканцями на обслуговування».

Фельдшерка Галина Зазека працює тут уже понад 30 років. Каже – умови праці зараз значно комфортніші, ніж були раніше. Особливо це відчувається в холоди. У приміщенні всюди стабільно тепло, бо встановили електрокотел. Але Галина Павлівна ще не забула про буржуйку, яка донедавна ще тут працювала на дровах.

Галина Зазека, фельдшерка:
«Дрова були, і топилося. Але ж дровами поки топиш, то й тепло».

Окрім цього, в приміщенні стало значно світліше, бо замінили електроосвітлення. А ще провели інтернет, якого тут ніколи не було, і встановили робочий комп’ютер. Фельдшерка не нарадується й тим, що тепер в амбулаторії є весь необхідний медичний інструментарій.

Галина Зазека:
«У нас зараз оснащення дуже багато: і кардіограму робимо, і цукор вимірюємо, і аналізи крові беремо в людей, і ПЛР».

Андрій Левківський:
«Ми забезпечили амбулаторію всім необхідним устаткуванням згідно з 504-м наказом: є й електрокардіограф, є концентратор кисневий, є сечовий аналізатор, робимо забори крові, активно ведеться вакцинаційна кампанія».

Завідує цією амбулаторією ірпінський лікар Ігор Паюк, який водночас є тут і сімейним лікарем. Каже – зараз вони обслуговують не лише мешканців Козинців, але й сусідньої Діброви.

Ігор Паюк, сімейний лікар:
«У Козинцях орієнтовно проживає близько тисячі осіб, і в Діброві десь триста. У нас там, у Діброві – пункт здоров’я, і там теж проводиться прийом двічі на тиждень: у вівторок і четвер».

А щоб медики й пацієнти почувалися в цій амбулаторії ще комфортніше, приміщення продовжать осучаснювати.

Андрій Левківський:
«Будемо працювати над технічним станом будівлі, тому що будівля стара, і є бажання змінити покрівлю, є бажання навести лад у вхідній групі і всередині самої амбулаторії, звичайно».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300