Андрій Левківський – про отримання пільгових ліків мешканцями ОТГ Приірпіння (відео)

Після утворення Ірпінської ОТГ змінився порядок отримання пільгових ліків мешканцями Приірпіння. Так, жителі Ірпеня, Михайлівки-Рубежівки, Забуччя, Козинців та Діброви можуть отримати пільгові ліки за рецептом свого сімейного лікаря в трьох ірпінських аптеках. Що ж до Гостомеля, Ворзеля та Коцюбинського, то місце отримання пільгових ліків їхніми мешканцями визначається органами місцевого самоврядування. Детальніше про це – у прямій мові директора КНП «Ірпінський центр первинної медико-санітарної допомоги» Андрія Левківського:

«У зв’язку з об’єднанням територіальних громад виникли певні проблеми в пацієнтів Ірпінського центру первинної медико-санітарної допомоги. Ми продовжуємо провадити медичну діяльність на території Ворзеля, Гостомеля та Коцюбинського, і також до Ірпінської територіальної громади приєдналися Михайлівка-Рубежівка, Забуччя, Козинці та Діброва. Є певні пільгові категорії пацієнтів – це чорнобильці, інсулінозалежні, діти з інвалідністю та категорія населення, яка підпадає під постанову Кабінету Міністрів №1303. Усі вони мають змогу отримувати пільгові ліки за рецептом свого лікаря. Жителі Ірпінської територіальної громади можуть отримати ці ліки в наших аптеках, із якими ми уклали договори на обслуговування: «Аптекар» (вул. Шевченка, 3), «Пульс 24» (вул. Білокур, 7-Б) і «Вуд ю» (вул. Мечникова, 118). Щодо ворзельчан, гостомельчан і жителів Коцюбинського: вам потрібно буде звернутися до органів місцевого самоврядування і запитати в них, у яких саме аптеках за місцем проживання у своїх об’єднаних територіальних громадах ви можете отримати ці ліки.

Державна субвенція щодо пільгових категорій розподіляється за територіальним принципом. Тобто, на жителів Бучанської ОТГ виділили кошти міській раді, на гостомельчан виділили Гостомельській селищній раді, а на мешканців Коцюбинського – їхній селищній раді. Підставою для отримання пільгових ліків є прописка або акт депутата, який підтверджує фактичне місце проживання. Не має значення для пацієнта, хто йому виписав пільгові ліки, пільговий рецепт – він може бути виписаний в Ірпені, в Києві чи в селищі, але отримати ліки пацієнт має саме за місцем проживання, тому що туди держава виділяє кошти».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

В Ірпінському ліцеї №1 встановили сонячну електростанцію (відео)

Сьогодні, 17:03

Детальніше
Громади Київщини отримали нові сміттєвози від Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні

Сьогодні, 16:25

Детальніше
В Ірпені покажуть виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

Сьогодні, 16:19

Детальніше
У дитсадку "Піноккіо" в Бородянці встановлять сонячні панелі (відео)

Сьогодні, 13:07

Детальніше
В Ірпені відбудеться цикл майстер-класів «Великодні майстерки»

Сьогодні, 12:57

Детальніше
Молодіжний парламент Ірпеня співпрацюватиме з Освітньою академією "UAdvise" (відео)

18 Apr 20:38

Детальніше
Як зацікавити дитину українськими міфами: Нік Лисицький презентує новий мультивсесвіт за мотивами української міфології

18 Apr 16:05

Детальніше
Мільйон в Ірпені й триста тисяч в Обухові: скільки заробляють "земельники" у міськрадах Київщини

18 Apr 15:46

Детальніше
Всі новини
300x300