Андрій Літвинов: «Тепер ми будемо жити в Бучанському районі. Попри здоровий глузд і волю громад»

110211941 2719556108288253 3978465283162479043 N (1)

Сьогодні Верховна Рада України прийняли постанову «Про утворення та ліквідацію районів». У Київській області буде утворено сім районів, один із яких — Бучанський.

«На жаль, монобільшість продавила районування. Тепер ми будемо жити в Бучанському районі. Попри здоровий глузд і волю громад… Ми готуємо позов до суду, адже закон та правда на нашій стороні!» — прокоментував ухвалення постанови в. о. Ірпінського міського голови Андрій Літвинов.

Він зауважив, що депутат Олександр Горобець, обраний від 95-го округу, взагалі не прийшов на голосування. За словами Літвинова, в Ірпені і в Боярці відбувається збір підписів за відкликання нардепа. «Не дамо депутату, який випадково потрапив у Раду, «відсидіти» свою каденцію, нічого не зробивши для громад», — зазначив в. о. мера.

Також він подякував «свідомим мешканцям, які всебічно підтримують своє місто Ірпінь та підтримували створення Ірпінського району…, всім, хто відстоював позицію міста, хто їздив на акції (до Верховної Ради і Кабміну — ред.)». «НЕ дякую тим, хто з розряду «я не интресуюсь политикой», «мне лень, у меня нет двух минут подписать петицию», та вітаю вас у Бучанському районі!» — додав Андрій Літвинов.

Як повідомлялося, раніше на сайті Президента України була зареєстрована петиція щодо перегляду внесеної Кабміном на розгляд парламенту постанови «Про утворення та ліквідацію районів».

Нагадаємо, наприкінці травня ц. р. Київська облдержадміністрація несподівано й без обговорення змінила свої пропозиції щодо реформування адміністративно-територіального устрою області, запропонувавши утворити Бучанський район замість Ірпінського, як планувалося раніше. У зв’язку з цим голови низки місцевих рад у відкритому листі до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та народного депутата Олександра Горобця закликали не допустити кулуарного створення району з центром у Бучі.

Представники громад Київщини з цією ж вимогою пікетували Кабінет Міністрів. На переконання учасників акції, просування ініціативи про надання Бучі статусу райцентру відбувалося непрозоро, всупереч урядовій Методиці формування нових районів та без урахування думки більшості громад, яких це безпосередньо стосується.

Проте уряд затвердив проєкт районування областей, який передбачав утворення Бучанського району, та вніс його на розгляд Верховної Ради. Попри численні звернення керівників органів місцевого самоврядування та низки народних депутатів України, парламентський комітет із питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування залишив у проєкті постанови положення про утворення району з центром у Бучі.

Представики громади Ірпеня взяли участь в акції протесту проти несправедливого районування, яка від вівторка проходила біля Верховної Ради.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300