Антимонопольний комітет розпочинає справу щодо ТОВ «Київоблгаз збут» через завищення цін на газ для населення

Photoeditorsdk Export 2021 01 19t190343.538

Північне територіальне відділення Антимонопольного комітету України розпочинає справи щодо ТОВ «Київоблгаз збут» та ще п’яти газопостачальних компаній («Житомиргаз збут», «Чернігівгаз збут», «Черкасигаз збут», «Уманьгаз збут» і «КиївГазЕнерджі»), які встановлювали завищені ціни на газ для населення. Про це повідомила пресслужба АМКУ.

Зазначається, що дії цих компаній «містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольними (домінуючим) становищем на ринку». «Це могло призвести до ущемлення інтересів споживачів, яке було б неможливим за умови існування значної конкуренції на ринку», – зауважують в Антимонопольному комітеті та наголошують, що попри відкриття в Україні ринку газу 85% населення й надалі користується послугами названих компаній.

«Наразі виявлено, що цінові пропозиції відповідачів-монополістів на природний газ для потреб населення з листопада 2020 року по січень 2021 року в середньому перевищували ціни їх конкурентів на ринку до 40%. Наприклад, ціна газу у «Київоблгаз збут» була вищою за ціну, запропоновану ГК «Нафтогаз України», на 2,54 грн за 1 м3 (38,52%). Тобто, з урахуванням цін, які формувались на ринку, вищезазначені товариства здійснювали постачання природного газу для населення за економічно необґрунтованими (завищеними) цінами», – йдеться в повідомленні.

Також в АМКУ нагадали, що в грудні 2019 року «Київоблгаз збут» уже був покараний штрафом за зловживання монопольним становищем, а саме за «донарахування об’ємів використаного побутовими споживачами природного газу понад обсяги, визначені лічильниками».

Як повідомлялося, вчора Кабінет Міністрів України встановив граничну ціну на газ для побутових споживачів на рівні 6,99 грн за кубометр.

Раніше Ірпінський міський голова Олександр Маркушин і депутатська більшість міськради публічно закликали Президента України, Кабінет Міністрів, Верховну Раду й Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, не допустити підвищення тарифів на електроенергію, тепло та газ.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

В Ірпінському ліцеї №1 встановили сонячну електростанцію (відео)

Сьогодні, 17:03

Детальніше
Громади Київщини отримали нові сміттєвози від Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні

Сьогодні, 16:25

Детальніше
В Ірпені покажуть виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

Сьогодні, 16:19

Детальніше
У дитсадку "Піноккіо" в Бородянці встановлять сонячні панелі (відео)

Сьогодні, 13:07

Детальніше
В Ірпені відбудеться цикл майстер-класів «Великодні майстерки»

Сьогодні, 12:57

Детальніше
Молодіжний парламент Ірпеня співпрацюватиме з Освітньою академією "UAdvise" (відео)

18 Apr 20:38

Детальніше
Як зацікавити дитину українськими міфами: Нік Лисицький презентує новий мультивсесвіт за мотивами української міфології

18 Apr 16:05

Детальніше
Мільйон в Ірпені й триста тисяч в Обухові: скільки заробляють "земельники" у міськрадах Київщини

18 Apr 15:46

Детальніше
Всі новини
300x300