Біля зруйнованого Будинку культури в Ірпені замайоріли український і литовський прапори (фото)

Photoeditorsdk Export

Сьогодні, в День державності Литви, в Ірпінь завітав Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас. Біля знищеного росіянами Центрального будинку культури відбулася виставка картин литовських художників. Митці створили їх ще у 2019-му під час пленеру «Намальований Ірпінь».

Ірпінський міський голова Олександр Маркушин та Вальдемарас Сарапінас розгорнули прапори своїх країн та обмінялися книгами. Посол отримав «Історію Ірпінського краю», а мер Ірпеня – книгу про культуру Литви.

«Хочу подякувати народу Литви за незмінну підтримку України, вашому президенту та уряду, які підтримують нашу державу, постачаючи нам важке військове озброєння, армійські позашляховики та вантажні автомобілі. Дякуємо кожному литовцю, який здійснив благодійний внесок під час збору коштів на Байрактар для українських військових», – сказав під час зустрічі Олександр Маркушин.

Він передав щиру подяку громаді Алітуського району Литви, який має побратимські стосунки з Ірпенем, за надання прихистку сотням евакуйованих ірпінців, а також за подарований автомобіль швидкої допомоги та медикаменти.

«У нас із громадою побратима Ірпеня – литовського району Алітус – є власна історія. Це історія про дружбу та підтримку. Нещодавно громада Алітуського району передала місту Ірпінь автомобіль швидкої допомоги, заповнений медикаментами. Від імені героїчної громади Ірпеня дякую побратимам з Алітуса за цей автомобіль із ліками для пацієнтів із Ірпеня, Михайлівки-Рубежівки, Забуччя, Козинців, Діброви, Бучі та Гостомеля. Передаю вітання меру Алітуського району Альгірдасу Врубляускасу, всім представникам Алітуського районного муніципалітету, які спеціально зібралися, щоб проголосувати за надання нам «швидкої»», – зазначив Маркушин.

«У цей тяжкий для України час ми відчули вашу підтримку. Друзі пізнаються в біді – це правда. Ви наші прекрасні друзі! Україну підтримує Європа та весь цивілізований світ. Тому ми впевнені, що перемога за нами!» – наголосив мер Ірпеня.  


Фото Олега Гриба

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

В Ірпінському ліцеї №1 встановили сонячну електростанцію (відео)

Сьогодні, 17:03

Детальніше
Громади Київщини отримали нові сміттєвози від Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні

Сьогодні, 16:25

Детальніше
В Ірпені покажуть виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

Сьогодні, 16:19

Детальніше
У дитсадку "Піноккіо" в Бородянці встановлять сонячні панелі (відео)

Сьогодні, 13:07

Детальніше
В Ірпені відбудеться цикл майстер-класів «Великодні майстерки»

Сьогодні, 12:57

Детальніше
Молодіжний парламент Ірпеня співпрацюватиме з Освітньою академією "UAdvise" (відео)

18 Apr 20:38

Детальніше
Як зацікавити дитину українськими міфами: Нік Лисицький презентує новий мультивсесвіт за мотивами української міфології

18 Apr 16:05

Детальніше
Мільйон в Ірпені й триста тисяч в Обухові: скільки заробляють "земельники" у міськрадах Київщини

18 Apr 15:46

Детальніше
Всі новини
300x300