Бійці Гостомельської бригади Нацгвардії повернулися з фронту (фото, відео)

Akyrpeot 6

Сьогодні з зони ООС повернулися військовослужбовці Бригади швидкого реагування Національної гвардії України, яка дислокується в Гостомелі. Протягом восьми місяців вони виконували бойові завдання на найнебезпечнішій ділянці лінії фронту в районі Світлодарської дуги. Про це повідомляє сайт Нацгвардії.

На вокзалі в Києві бійців зустрів заступник командувача НГУ генерал-лейтенант Юрій Лебідь. Від імені командування він привітав бійців із поверненням додому і подякував їм «за успішне виконання завдань у зоні проведення ООС, мужність та незламність».

«Висока боєздатність забезпечується високою бойовою підготовкою та прогресивним управлінням Гостомельської бригади оперативного призначення. Вона є унікальною, бо штаб підрозділу та структура управління одними з перших в Україні були сформовані за стандартами НАТО, і в бойових умовах ефективність такого управління підтвердилася», — наголосив Юрій Лебідь.

Гвардійців також привітав командир частини, полковник Іван Миропольський. «Наші «гостомельські леви» показали себе дуже ефективними в бою, набули нового досвіду та повернулися додому. Я вважаю, що вони успішно виконали бойове завдання і продемонстрували, як мають воювати сучасні українські воїни», – зазначив він.

Бійці повернулися до своєї частини, де 89 військовослужбовців, які проявили себе під час виконання бойових завдань, отримали заохочення й нагороди. Так, одного вояка нагородили вогнепальною зброєю від Міністерства внутрішніх справ України, 20 бійців отримали різні відзнаки міністра, 50-ти були вручені відомчі заохочувальні відзнаки Національної гвардії України – нагрудні знаки «За доблесну службу». Троє офіцерів і 15 військовослужбовців-контрактників отримали дострокові військові звання.

«У населеному пункті Зайцевому командирові взводу старшому лейтенанту Івану Мурованому довелося зійтися в рукопашну з російськими диверсантами, що планували захоплення позиції, та успішно відбити атаку, врятувавши життя особового складу. За свій подвиг старший лейтенант був нагороджений медаллю «За військову службу», — розповідається на сайті НГУ.

Тепер гвардійців чекає обов’язкова психологічна реабілітація та повернення додому, до родин.

Протягом ротації загинуло троє військовослужбовців бригади. «Під час мінометного обстрілу сержант роти розвідки Сергій Михальчук прикрив своїм тілом бойового побратима, прийнявши на себе основну хвилю уламків, від яких загинув. Його було нагороджено званням «Герой України» (посмертно). Також старший лейтенант Олександр Марків героїчно загинув під час обстрілу позицій ОС, коректуючи вогонь бригади по противнику. Нагороджений орденом «За мужність» (посмертно)», — повідомляють нацгвардійці.

Бригада швидкого реагування Національної гвардії України, що дислокується в Гостомелі, була створена у 2015 році з урахуванням досвіду країн НАТО. Восени 2016 року вона приступила до виконання бойових завдань у зоні АТО.


Фото з сайту НГУ

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300