Буревій накоїв лиха в Приірпінні (фото, відео)

Photoeditorsdk Export 2022 01 15t162048.811

У Приірпінні вирує негода: сильний поривчастий вітер ламає й викорчовує дерева, зриває покрівлі, звалює електроопори. Через обриви проводів знеструмлені будинки й цілі вулиці.     

В Ірпені інформація про наслідки буревію надходить на гарячу лінію Ситуаційного центру «Муніципальної варти».

«Черговий Ситуаційного центру оперативно надсилає групу реагування для уточнення інформації, забезпечення безпеки руху та громадян на місця, де обірвані проводи або впало дерево, зірвало дах і т. ін., перебуває в постійному контакті з іншими комунальними підприємствами, поліцейськими та рятувальниками, представниками «ДТЕК Київські регіональні електромережі» тощо для їхнього швидкого реагування. Там, де потрібне найбільш оперативне втручання і у нас є ресурси – вирішуємо проблему самостійно», – повідомляється на сторінці «Муніципальної варти» у фейсбуці.

Зокрема, близько 3-ї годині ночі до Ситуаційного центру надійшла інформація про те, що на проїжджу частину вул. Мечникова впало величезне дерево. Воно перекрило дорогу, обірвало проводи лінії електропередач та інтернет-кабелі.

«Щоби відновити рух автотранспорту, а спеціалісти ДТЕК мали змогу якнайшвидше повернути електропостачання в будинки, було прийнято рішення допомогти іншим службам у ліквідації наслідків негоди, адже тепер інспектори для цього мають усі необхідні інструменти в службових автомобілях. Працівники «Муніципальної варти» за допомогою бензопили розпиляли дерево та прибрали з дороги його порізані частини для подальшого вивезення комунальними службами», – зазначається в повідомленні.

У «Мунварті» наголосили, що «сьогодні на території Ірпінської громади також очікуються сильні пориви вітру до 20 м/с, по всій Київщині оголошено штормове попередження».

Негода накоїла лиха у всьому регіоні. Так, за інформацією користувачів соцмереж, уздовж Варшавської траси вітер повалив чимало дерев і стовпів. Уранці комунальники прибирали стовп, який упав при в’їзді в Бучу (біля відпочинкового комплексу «Рим»).

За даними Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Київській області, станом на сьогоднішній ранок на Київщині без електропостачання залишилися 107 населених пунктів, 127 були знеструмлені частково. Вітер обірвав 112 ліній електропередач, призупинили роботу 1937 трансформаторних підстанцій.

Розбурхана стихія призвела до трагедії в сусідньому Святошинському районі столиці. Як повідомило ГУ ДСНС у м. Києві, на вул. Верховинній велике дерево впало на автомобіль, водій загинув. Очевидці події допомогли вибратися з автівки пасажирці та передали її медикам. Щоб підняти дерево й деблокувати тіло водія, рятувальникам довелося викликати автокран. Крім того, внаслідок падіння дерева була пошкоджена лінія електромереж, повалений стовп. У результаті постраждало близько десятка автомобілів.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300