Через місяць в Ірпені випробовуватимуть нову станцію очищення води (фото)

Photoeditorsdk Export 2020 11 25t181934.561

На кінець грудня цього року заплановано пуско-налагоджувальні роботи та пробні запуски нової ірпінської станції очищення і знезалізнення води. Про це повідомив у соцмережі міський голова Олександр Маркушин.

«Сьогодні перевірив хід будівництва найбільшої станції очищення та знезалізнення води регіону, що на вулиці Чехова в Ірпені. Роботи уже вийшли на фінішну пряму. Станцію забезпечили усім необхідним устаткуванням. Зараз триває монтаж напірних фільтрів. Плануємо наприкінці грудня розпочати пуско-налагоджувальні роботи та пробні запуски», – йдеться в повідомленні.

Маркушин відзначив, що «система очищуватиме воду без хімічних реагентів: технологія базується на використанні повітря з киснем та природного фільтруючого матеріалу». Потужість станції – 15–20 кубометрів води на добу; вона забезпечуватиме очищеною водою 75% населення міста.

«Це буде найбільша станція очищення води на Київщині, збудована протягом останніх років за кошти місцевого бюджету. Завдяки роботі станції на вулиці Чехова та станції на вулиці Полтавській, яку ми відкрили два роки тому, весь Ірпінь матиме чисту питну воду», – підкреслив міський голова.

Фото Олега Гриба


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300