Через невакцинованих працівників на Київщині зачинять майже половину закладів освіти (відео)

Photoeditorsdk Export 2021 09 22t115145.470

З 23 вересня, коли в Україні почнуть діяти обмеження «жовтої зони» епідемічної небезпеки, на Київщині зачинять майже половину освітніх закладів, оскільки їхні працівники вчасно не вакцинувалися від коронавірусу. При цьому онлайн-навчання проводитися не буде. Про це у відеозверненні заявив голова Київської облдержадміністрації Василь Володін.

«Серед нововведень «жовтої зони» епіднебезпеки – заборона відвідування закладів освіти, в яких немає 80% вакцинованих. Тож, шановні працівники навчальних закладів, ми маємо дуже мало часу, щоб забезпечити повноцінну роботу освітньої сфери. Ті садочки, школи, заклади професійної освіти, університети, які не дотримуються цієї вимоги, будуть зачинені. На онлайн-навчання дітей цього разу переводити не будуть. Це справедливе рішення, адже доступ до вакцинації освітяни отримали ще у квітні місяці. На Київщині функціонує 1255 закладів освіти, де працює понад 52 тисячі осіб. Дані про кількість вакцинованих свідчать, що в «жовтій зоні» епіднебезпеки зможуть продовжити працювати 653 заклади. Це близько половини садочків, шкіл, закладів позашкільної освіти», – сказав Володін.

За його словами, необхідно максимально серйозно поставитися до ситуації, що складається в області. «Фіксуємо понад 200 нових інфікованих за добу. Зволікати далі не маємо часу. Закликаю всіх жителів регіону незалежно від віку та професії: вакцинуйтеся. Сподіваюся, що свідоме ставлення до свого здоров’я візьме верх», – наголосив голова облдержадміністрації.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300