Через загрозу епідемії в Ірпінському регіоні запроваджують надзвичайні заходи

Photoeditorsdk Export 2020 03 16t170800.766

Сьогодні на позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при виконкомі Ірпінської міськради під головуванням першого заступника мера Олександра Маркушина було вирішено вжити низку заходів, спрямованих на запобігання розповсюдженню коронавірусу та зниження ризику інфікування жителів Приірпіння.

Зокрема, комісія вирішила рекомендувати тимчасово зупинити роботу на період карантину – з 16 березня до 3 квітня – таких об’єктів загального користування з присутністю більше 10 осіб (незалежно від форм власності та підпорядкування), розташованих у м. Ірпінь та селищах Ворзель, Гостомель, Коцюбинське:

  • торговельно-розважальних центрів, кінотеатрів, музеїв, бібліотек та інших культурно-розважальних закладів;
  • парків атракціонів;
  • фітнес-клубів, тренажерних залів;
  • ресторанів, закладів громадського харчування (зокрема, і в готелях), клубів, барів, кафе;
  • усіх магазинів, крім продуктових та аптек;
  • інших закладів та установ (на розсуд та під особисту відповідальність керівника);
  • усіх громадських організацій, які працюють у напрямку освіти, культури, фізичної культури, мистецтва та спорту.

Власникам продовольчих магазинів та аптек рекомендовано для посилення  дезінфекції  проводити  вологе  прибирання та забезпечити для відвідувачів дезінфікуючі засоби для рук.

Вирішено максимально обмежити на час карантину проведення політичних, соціальних, релігійних,  культурних,  спортивних та інших заходів  із  масовою  участю громадян, скасувати всі наради, засідання колегіальних і дорадчих органів (зокрема  громадські слухання й обговорення), крім засідань органу місцевого самоврядування.

Буде обмежено проведення особистих прийомів громадян в Ірпінській міській раді та її виконавчому комітеті, в управлінні надання адміністративних послуг та по роботі зі зверненнями громадян, управлінні праці та соціального захисту населення, управлінні Пенсійного фонду України, в інших організаціях, установах і підприємствах. Прийом заяв  від фізичних та юридичних осіб здійснюватиметься в телефонному режимі, через сайт Ірпінської міської ради та за допомогою електронних засобів комунікації.

Також вирішено обмежити присутність громадян на сесії Ірпінської міської ради, яка відбудеться 19 березня. Порядок під час сесійного засідання забезпечуватимуть Ірпінський відділ поліції та КП «Муніципальна варта». На сесію допустять представників засобів масової інформації та забезпечать її онлайн-трансляцію.

Крім того, було рекомендовано створити комісію, яка оперативно реагуватиме на невиконання  керівниками закладів, установ і організацій незалежно від форми власності та підпорядкування, а також іншими суб’єктами підприємницької діяльності постанови Кабінету Міністрів «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» та розпорядження міського голови «Про запобігання поширенню на території  м. Ірпінь, селищ Ворзель, Гостомель, Коцюбинське коронавірусу COVID-19». До складу комісії увійдуть представники поліції, «Муніципальної варти»; Держпродспоживслужби, відділу з питань надзвичайних ситуацій, оборонної та мобілізаційної роботи та управління освіти і науки Ірпінської міської ради.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300