Чи варто зберігати квитанції при сплаті послуг «Ірпіньводоканалу» онлайн (відео)

Паперові квитанції за сплату комунальних послуг. Сьогодні ми ще можемо потримати їх у руках. Але поступово вони відходять у минуле. Натомість усе більше людей переходить на систему оплати послуг онлайн. В «Ірпіньводоканалі», наприклад, уже 70% абонентів розраховуються з підприємством через різні електронні сервіси. А що робити з електронною квитанцією?

Надія Дроган, журналістка:
«Приміром, коли ви сплачуєте за послуги водопостачання чи водовідведення за допомогою системи «iPay», «Portmone» чи «Easypay», після оплати система пропонує вам зберегти квитанцію або надіслати на електронну пошту. І ми часто думаємо, як зробити краще або як правильно зробити».

Оксана Янівець, фахівець КП «Ірпіньводоканал»:
«Якщо ви кожного разу для оплати комунальних послуг користуєтесь різними сервісами, то ми радимо зберігати електронні версії квитанцій на вашому комп’ютері в окремій папці. Це потрібно для того, щоб у будь-який момент, коли у вас виникнуть питання щодо вашого особового рахунку, ми могли зробити звірку або перерахунок».

Фахівці «Іріньводоконалу» застерігають: хоча платіжки автоматично й зберігаються в історії платежів вашого сервісу, проте треба бути уважними, щоб передчасно не знищити їх, якщо, наприклад, вам захочеться почистити свої електронні папки. Бо квитанції ще можуть знадобитися вам щонайменше протягом трьох років.

Оксана Конюхова, юрисконсульт КП «Ірпіньводоканал»:
«Згідно з законодавством, загальний термін вирішення спорів складає три роки. Тому ми радимо всі квитанції зі сплати житлово-комунальних послуг зберігати саме цей період – три роки».

Абонентам, які взяли за звичку щоразу після сплати онлайн роздруковувати квитанції, фахівці радять не робити цього.

Оксана Конюхова:
«Якщо за послуги вже сплачується онлайн, то задля збереження довкілля роздруковувати всі квитанції немає потреби. У разі виникнення якого-небудь спору – звірки розрахунків або судового спору – роздрукуєте квитанції саме за той період, за який є спір».

А тим часом «Ірпіньводоканал» дякує абонентам, які вчасно сплачують за послуги водопостачання та водовідведення і відповідально ставляться до користування водопроводом та каналізацією.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!  

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300