Де в Ірпені можна підгодувати вуличних котів?

Image 2021 06 01 09:03:37

З початку поточного року в Ірпені на якісно новий рівень вийшла реалізація ініціативи комунальної Служби захисту і лікування тварин щодо спорудження будиночків для бездомних котів, де чотирилапі можуть заховатися від негоди та втамувати голод. Від січня в місті встановили вже три будиночки нового типу – великі, утеплені, на високих ніжках, обладнані стаціонарними «їдальнями». На цьому етапі проєкт узяло під свою опіку товариство «Відважних».

Перший котячий «котедж» нового зразка з’явився в січні в самому центрі Ірпеня – поруч із міською радою, на вулиці Паламарчука. Його відразу облюбували численні коти, які живуть на подвір’ї сусіднього будинку. Добросердні містяни часто приносять їм корм, а працівники мерії (зокрема, й керівники міста) підгодовують регулярно.  

На будиночку встановили табличку з контактними даними Служби захисту та лікування тварин, де кожен, хто хоче допомогти чотирилапим або забрати тварину додому, може отримати всю необхідну інформацію.

Цікаве починання ірпінських зоозахисників стало відоме далеко за межами міста. Зокрема, на початку лютого про нього всій країні розповів телеканал «Інтер». 

Незабаром у дворі будинку по вулиці Українській, 80-А був установлений будиночок для котів, виготовлений за спонсорської підтримки товариства «Відважних» – будівельної компанії, яка вирішила забезпечувати житлом не тільки людей. Його зробили ще більш комфортабельним, урахувавши попередній досвід.

Другий котячий «готель» від «Відважних» поставили наприкінці минулого тижня на затишній галявині неподалік від «паспортного столу» (вул. Соборна). Планується, що найближчим часом у місті з’являться ще щонайменше сім таких будиночків, а також «кото-хати» іншого типу. 

Нагадаємо, наприкінці лютого сайт 04597.com.ua і товариство «Відважних» ініціювали благодійний проєкт «Хочу додому», мета якого – знайти дім для якомога більшої кількості безпритульних собак і котів, якими опікується Служба захисту та лікування тварин. 

Як повідомлялося, сьогодні о 18:00 у рамках святкування Дня захисту дітей у парку «Покровський» Служба проведе «котячий ярмарок», під час якого кожен охочий зможе забрати собі бездомне кошеня чи цуценя. Ще один такий захід буде проведений 5 червня о 12:30 у парку Незнайка.

Служби захисту та лікування тварин: 
+38 (098) 3521502
[email protected]


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300