Делегація з Ірпеня зустрілась із новим Президентом Комітету регіонів ЄС (відео)

Мер Ірпеня Олександр Маркушин та голова Інвестиційної ради міста Володимир Карплюк провели перемовини з новообраним Президентом Комітету регіонів Євросоюзу Васко Кардейро. Зустріч відбулася у Брюсселі. Говорили про відбудову Ірпеня.

Олександр Маркушин:                        
«Наш основний меседжце прохання про допомогу. Я впевнений, що спільними зусиллями з європейськими партнерами ми зможемо дуже швидко відбудувати наше місто. І ми б хотіли, щоб Ірпінь був пілотним проєктом відбудови».

Володимир Карплюк:
«Ми просимо в цьому у вас допомоги, щоби наші люди бачили, що вони зможуть повернутися до своїх домівок».

Васко Кардейро висловив своє захоплення Ірпенем як містом-героєм та повідомив, що Комітет регіонів уже працює над практичними кроками щодо відбудови зруйнованих російськими окупантами міст України.

Васко Кардейро:
«Сьогодні ми запускаємо Європейський альянс міст і регіонів для відбудови України. Над його створенням працював не лише Комітет регіонів, а й група інших європейських організацій, що представляють міста та регіони по всій Європі. Отже ми вже маємо платформу, і я зараз думаю, що нам робити, щоб надалі перетворити це на конкретні дії, спрямовані на нашу головну мету – допомогти відбудувати Україну».

Після зустрічі з ірпінською делегацією Васко Кардейро наголосив у своєму твіттері, що головним завданням для Євросоюзу сьогодні є допомога у відбудові та реконструкції України.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння та Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300