Депутатка Українцева вимагає від Фонду держмайна розібратися з аварійною недобудовою в Бучі

Photoeditorsdk Export 2021 07 09t123202.747

Депутатка Бучанської міської ради Катерина Українцева публічно звернулася до керівництва Фонду державного майна України з вимогою розібратися з недобудовою, яка розташована по вулиці Яблунській і створює небезпеку для громади Бучі. Про це повідомляє сайт «Tarasovsky Bucha».

«Яскравим прикладом недбалого ставлення не лише до власного майна, а ще й до прав територіальної громади є ця недобудова, яка розташована майже впритул до будинку за адресою: місто Буча, вул. Яблунська, 203-В», – наголосила депутатка.

Вона зазначила, що тривалий час мешканці навколишніх будинків страждають від того, що ця споруда кимось та колись була покинута і тепер є суцільним джерелом небезпеки.

«Це місце для дозвілля дітей, проживання безхатченків, один знедолений там навіть горів, це місце, куди постійно звалюють будівельне сміття та всілякий мотлох», – говорить Катерина Українцева.

«І яке ж було моє здивування, коли я дізналася, що ця недобудова належить Фонду державного майна України. При цьому цей об’єкт навіть виставлено на продаж (уявіть!) як 108-квартирний будинок у стадії незавершеного будівництва», – повідомила вона та зауважила, що місцева влада не має права втручатися та самовільно знести цю недобудову.

«Зазначений об’єкт перебуває на комунальній землі, яка в належний спосіб не оформлена жодною організацією, відповідно, за неї не сплачується земельний податок, тому це завдає втрат міському бюджету. Крім того, відповідно до пункту 6.2.1. ДБН А.3.2.-2-2009 «Охорона праці і промислова безпека у будівництві» будівельні майданчики та виробничі дільниці повинні бути огороджені згідно з ГОСТ 23407. Ця недобудова немає жодного огородження і до неї мають вільний доступ усі. На цьому об’єкті можуть травмуватися діти, дорослі, це місце підвищеної небезпеки. Дуже прошу керівництво Фонду втрутитися в ситуацію і не допускати порушення цілої низки законодавчих актів», – закликала Українцева керівництво ФДМУ.

Вона також повідомила, що мешканці Бучі вже підготували колективне звернення щодо всіх порушень до різних контролюючих органів.

При цьому депутатка зауважила, що її депутатське звернення, направлене Фонду держмайна рекомендованим листом, було отримане адресатом ще 23 червня ц. р., і Фонд уже порушив передбачений Законом України «Про статус депутатів місцевих рад» 10-денний строк, протягом якого мала бути надана відповідь.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

25 Apr 11:15

Детальніше
Мешканців Гостомельської громади запрошують на безкоштовне тренування

25 Apr 10:34

Детальніше
«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

24 Apr 18:53

Детальніше
В Ірпінській громаді створюють комісію з інвентаризації зелених насаджень

24 Apr 16:46

Детальніше
Ірпінці доєдналися до естафери «Біг заради гармонії»

24 Apr 12:20

Детальніше
Всі новини
300x300