Держсекретар США подякував Дмитрові Негреші за змістовну зустріч в Ірпені

30 (1)

Державний секретар США Ентоні Блінкен надіслав керуючому справами виконкому Ірпінської міськради Дмитрові Негреші лист, у якому подякував за змістовну зустріч в Ірпені у вересні цього року, зокрема за розповідь про злочини російської армії.

«Шановний пане Негреша! Неможливо достатньою мірою подякувати вам за ваш супровід в Ірпені та розповідь про злочини Росії. Ваше глибоке знання про жахливі звірства, скоєні проти українського цивільного населення, є свідченням вашого лідерства та вашого особистого зв’язку з містом і його людьми. Мене надихнув ваш оптимізм щодо майбутнього міста Ірпінь, яке ви плануєте відбудувати», – йдеться в листі.

За словами Держсекретаря, «ніхто не може сумніватися в тому, що Росія вчинила в Ірпені жахливі злочини».

«Ви маєте повну підтримку Сполучених Штатів, і ми дбаємо про те, щоб світ знав – і ніколи не забув – про те, що відбулося в Ірпені», – наголосив Ентоні Блінкен.

Лист передала Дмитрові Негреші Посол США в Україні Бріджит Брінк. Вона відзначила, що «Ентоні Блінкен повернувся після візиту вражений неймовірною хоробрістю та стійкістю українського народу».

«Ваша зустріч із Державним секретарем відбулася в особливо важливий час для розуміння відданості українців своїй країні та свободі. Як сказали Президент Байден і Державний секретар Блінкен, Сполучені Штати продовжуватимуть підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно. Дуже дякую, що допомогли зробити візит Держсекретаря успішним. Я це дуже ціную», – підкреслила Посол США.

Нагадаємо, під час візиту в Ірпінь Ентоні Блінкен оглянув зруйновані росіянами житлові квартали міста. Як зазначав на своїй сторінці у фейсбуці міський голова Олександр Маркушин, гість «був вражений побаченим і відзначив, що жодна фотографія не передає достеменно того жаху, який насправді пережило наше місто». Дмитро Негреша розповів американському високопосадовцю про створений цього літа Фонд відновлення Ірпеня та ознайомив його з презентацією пошкоджених під час бойових дій об’єктів міста. Також Негреша розповів про співпрацю Ірпеня з міжнародними партнерами та містами-побратимами, зокрема й американськими – Мілвокі та Маямі. Ентоні Блінкен високо оцінив роботу управлінської команди Ірпеня в напрямку відбудови міста й пообіцяв, що Америка й надалі допомагатиме українському народові. Він також поставив свій підпис на прапорі Ірпеня, на якому після визволення міста залишають автографи політичні лідери з різних країн світу.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

Сьогодні, 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

Сьогодні, 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

Сьогодні, 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

Сьогодні, 11:15

Детальніше
Мешканців Гостомельської громади запрошують на безкоштовне тренування

Сьогодні, 10:34

Детальніше
«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

24 Apr 18:53

Детальніше
В Ірпінській громаді створюють комісію з інвентаризації зелених насаджень

24 Apr 16:46

Детальніше
Ірпінці доєдналися до естафери «Біг заради гармонії»

24 Apr 12:20

Детальніше
Всі новини
300x300