1

Допоможи конкретній людині: Василь Попель (відео)

Галерея ірпінського художника Василя Попеля на вулиці Центральній, 97. Шістнадцять років тому він збудував її сам, власними руками. Усі картини тут створені також ним. І на більшості з них – квіти, які він, за словами колег, малює, як ніхто.

Колись у цій галереї було досить людно. Сьогодні поціновувачів такого виду мистецтва все менше.

Василь Попель, художник, член НСХУ:
«Заходять так – одна людина в день. Ну, найбільше дві. Подивитись – і все. А коштів у людей немає, щоби купити роботи».

Самому ж художнику кошти сьогодні неабияк потрібні. Восени 2020-го Василь Олександрович переніс інфаркт і тривалий час проходив реабілітацію. Наразі потребує непростої операції на серці.  

Василь Попель:
«Там, де звузились судини на серці, треба робити шунтування. Заводиться туди розширювач, вставляється там. Кожна операція коштує десь приблизно 20 тисяч. Їх треба п’ять зробити, але хоча б три – і то буде стан кращий».

Тож, якщо ви маєте бажання допомогти – не оминіть такої нагоди й перекажіть кошти на картку художника. Або ж завітайте до його галереї на вулиці Центральній, 97 в Ірпені й придбайте одну з його картин. Адже це саме те, чим він сьогодні живе і планує надалі жити.

Василь Попель:
«Прожити хочу ще років хоча би п’ять, щоби трішки попрацювати – є такі думки, щоб зробити пару сюжетних робіт хороших. Як дасть Бог, будемо жити, попрацюємо».


Номер картки для фінансової допомоги: 5457 0822 2728 9746 (Попель Василь Олександрович).

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300