«Дистанційка» в школах, скасування масових заходів і прийомів громадян: в Ірпені відреагували на третю хвилю COVID-19

Photoeditorsdk Export 2021 03 16t114552.355

У зв’язку з різким зростанням захворюваності на COVID-19 на території Ірпінської громади запроваджуються посиленні карантинні заходи. Таке рішення ухвалила сьогодні місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій під головуванням мера Ірпеня Олександра Маркушина.

«В останні два тижні ми відзначаємо різке підвищення захворюваності на COVID-19. Удвічі збільшилася відвідуваність наших амбулаторій. У березні кількість пацієнтів із коронавірусом у два з половиною – три рази вища, ніж у лютому, і таких пацієнтів із кожним днем усе більше. Хворіють мешканці, хворіють і медичні працівники. Тому ми звернулися до органів місцевого самоврядування з проханням переглянути карантинні заходи», – зазначив під час засідання комісії директор Ірпінського центру первинної медико-санітарної допомоги Андрій Левківський.

За словами міського голови Олександра Маркушина, інфекційне відділення Ірпінської центральної міської лікарні на сьогоднішній день заповнене на 100%, а в амбулаторіях лікарі приймають по 100 людей за день. «Лікарі працюють на межі можливостей. Почали хворіти педагоги – в деяких школах ситуація критична. Почалася третя хвиля епідемії, і ми розуміємо: якщо зараз не вживати кардинальних заходів, ситуація дуже погіршиться», – наголосив мер.  

За рішенням комісії, на період із 17 березня по 5 квітня в Ірпінській громаді запроваджуються такі заходи:

  • переводяться на дистанційне навчання комунальні школи й ліцеї, те саме буде рекомендовано зробити й приватним школам (дитсадки продовжать працювати у звичному режимі);
  • скасовуються всі спортивні та культурно-масові заходи;
  • скасовується прийом громадян працівниками виконавчого комітету міськради, контакти з комунальними службами і Центром надання адміністративних послуг переводяться в дистанційний режим (окрім реєстрації місця проживання та державної реєстрації фізичних і юридичних осіб, які відбуватимуться за попереднім записом);
  • посилюється контроль за дотриманням карантинних протиепідемічних норм у місцях загального користування.

Торгові центри, магазини, ринки, заклади громадського харчування, спортивні клуби й фітнес-центри наразі не зачиняються, але вони мають посилити заходи протиепідемічної безпеки.   

За словами Маркушина, аналогічні обмеження мають запровадити сьогодні комісії з ТЕБ та НС у Бучанській, Гостомельській і Коцюбинській громадах – із головами цих громад є відповідні домовленості.

Як повідомив директор Ірпінської центральної міської лікарні Антон Довгопол, із понеділка в медзакладі запрацюють два додаткові відділення для лікування хворих на COVID-19 – одне на 40 ліжок, друге – на 60.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300