«Ecosoft» і «Pink Coffee Space» запрошують на особливу каву в Ірпені (відео)

Чи знали ви, що в Ірпені можна спробувати каву з унікальної, високотехнологічної, єдиної в Україні кавамашини «Astoria Storm»? В усьому світі працює лише вісім таких машин, і одна з них – у кав’ярні «Pink Coffee Space» на території компанії «Ecosoft». На ній бариста може експериментувати, контролюючи час, тиск та температуру, при яких готується кава.

Марія Грищук, власниця кав’ярні «Pink Coffee Space»:
«Її (кавамашини —
ред.) технологічна особливість у тому, що на кожну групу подається вода окремої мінералізації. І для гостя це, перш за все, візуальне задоволення, тому що вона високотехнологічна, вона кольорова, вона показує якісь графіки. Для нас ці графіки — це можливість контролювати змінні, які впливають на смак кави».

Про каву тут говорять із особливим трепетом і знають про неї все. Кажуть — щоб отримати напій із яскравим насиченим смаком, недостатньо просто взяти якісні кавові зерна. Особливо на смак кави впливає й вода. І, зокрема, певне співвідношення в ній мінералів.

Марія Грищук:
«Є таке поняття, як «безпечна вода» і поняття «працююча вода». «Безпечна вода» ближча до дистильованої, тобто очищена майже від усіх домішків. «Робоча вода» в нас у барі — це є, власне, те, що забезпечує нам «Ecosoft» і концерн BWT — це вода, в якій є кальцій, магній і гідрокарбонати. Це вода, яка допомагає екстрагувати всі ті фруктові, солодкі нотки, які ви відчуваєте в каві».

Щоб забезпечити кав’ярні та ресторани України якісною водою для приготування кави, в компанії «Ecosoft» працює цілий підрозділ. Тут пропонують системи фільтрації як власного виробництва, так і австрійські фільтри компанії BWT, до холдингу якої нещодавно увійшов і «Ecosoft».

Віталій Кротько, керівник підрозділу водопідготовки HoReCa компанії «Ecosoft»:
«Наші системи оптимізують воду й дозволяють при певній правильній концентрації і співвідношенні мінералів отримати правильний смак напою».

Наприклад, у кав’ярні «Pink Coffee Space» встановлена проточна система фільтрації води «Best Max».

Віталій Кротько:
«Проточні системи «Best Max» можна встановлювати в будь-якій кав’ярні, незалежно від розташування, локації. Вони дуже прості, беззатратні, не потребують додаткового підведення електрики, каналізації, тому, фактично, це «рішення з коробки»».

Завдяки такій системі фільтрації та технологічним особливостям кавамашини «Astoria Storm» у цій кав’ярні часто проводять дегустації. Тут представники бізнесу чи звичайні шанувальники кави можуть легко порівняти смак кави, виготовленої з різної води.

Марія Грищук:
«На кожну групу цієї машинки подається вода різної мінералізації. Власне, працюють різні фільтри. І далі просто експериментальним шляхом Настя протягом 30 секунд вмикає синхронно три кнопки, які екстрагують каву, і на одному й тому самому зерні, за один і той самий час, під одним і тим самим тиском ми отримуємо три абсолютно різні напої».

Кав’ярня «Pink Coffee Space» працює в офісному приміщенні компанії «Ecosoft». Однак завітати сюди і спробувати різні види кавових напоїв може кожен охочий. Бариста запрошує всіх в Ірпінь, на вулицю Покровську, 1-ї.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300