EdCamp в Ірпені зібрав освітян з усієї України

До Ірпеня вже не вперше з’їжджаються освітяни з усієї України. Цього разу зібралися на території Ірпінського ліцею інноваційних технологій «ІЛІТ». Це одна із локацій регіональних зустрічей від національної освітньої події EdCamp Україна. Учасники з’їзду ставлять перед собою завдання – спрямувати Нову українську школу на компетентнісний підхід. Тобто, зорієнтувати учителя не на кількісну подачу знань, а на якісну.

В Ірпені відбувся найпрогресивніший формат зустрічі педагогів EdCamp Україна.

До Ірпеня вже не вперше з’їждаються освітяни з усієї України. Цього разу зібралися на території ліцею інноваційних технологій «ІЛІТ». Це одна із локацій регіональних зустрічей від національної  освітньої події EdCamp Україна.

Вікторія Баран, заступник начальника управління освіти і науки ІМР:

«Ірпінь сьогодні приймає вже вдруге EdCamp. Це один із прогресивніших форматів зустрічей педагогів, не тільки в Україні, а й у світі. Одна із таких парадигм цієї устрічі – «дай, якщо можеш», «візьми, якщо хочеш».

Леся Харітоненко, директор ІЛІТ:

«Згуртування вчителів та всіх небайдужих освітян, які хочуть зрушити парадигму освітнього середовища, яка була досьогодні, і загалом до 21 століття. Це нові підходи, нові бачення».

Програма зустрічі передбачала 10 різнотематичних локацій з дискусіями-тренінгами, майстер-класами.  Говорили про те, що турбує найбільше. Наприклад – «Навчання з академічною доброчесністю», «Стандарти й оцінювання в Новій українській школі». Порушували також проблему професійного вигорання і багато інших актуальних тем.

Світлана Андрійчук, представник освітян з Волині:

«Скільки б стажу не було, завжди приїжджаєш, бо хочеш почерпнути в першу чергу від людей. Люди досить креативні, дуже багато працюють, розвиваються і це дуже цікаво. Але коли слухаєш людей, то знаєш, що можна було б і чимось своїм поділитися, тому що вже є якісь певні напрацювання і є ідеї нової української школи, і ми могли би цей процес пришвидшити, більш креатизувати».

Учасники  з’їзду ставлять перед собою завдання – спрямувати Нову українську школу на компетентний підхід. Тобто, зорієнтувати учителя  не на кількісну подачу знань, а на якісну.

Вікторія Баран, заступник начальника управління освіти і науки ІМР:

«Ми чекаємо людину майбутнього, яка уміє працювати в команді. Яка має якісні знання і найважливіше — вміє ними користуватися».

Експерти «освітньої спільноти змін» підтримують  сертифікацю вчителів Нової української школи. Кажуть,  це дасть їм можливість не лише зростати професійно, але й отримувати більшу зарплату. І найголовніше – сертифікація мотивуватиме тих вчителів, які ментально загрузли у старій радянській школі.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300