Експерти місії ЄС провели в ірпінській мерії семінар на тему взаємодії поліції та громади

110177736 3469460813077626 437520837532099444 N

Команда експертів Консультативної місії Євросоюзу провела в залі Ірпінської міської ради семінар «Безпека громади та взаємодія поліції з громадою» («Community Safety and Community Policing»). Про це розповіла радниця міського голови з питань міжнародного співробітництва Оксана Сулима.

За її словами, семінар відбувся в рамках проєкту ЄС «Підтримка реформ у галузі верховенства права в Україні у сферах діяльності поліції, прокуратури та належного врядування (ПРАВО-Поліція)», який впроваджується Консультативною місією Євросоюзу (КМЄC) у партнерстві з Управлінням ООН із обслуговування проєктів.

У зустрічі брали участь співробітники Національної поліції, працівники ірпінської «Муніципальної варти», представники міськради, органів самоорганізації населення, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, громадських організацій. Експерти КМЄС розповіли учасникам семінару про моделі ефективної співпраці поліції з громадами в країнах Євросоюзу, а також познайомили з успішним досвідом впровадження таких моделей в Україні.

«Під час активного спілкування учасники дискутували на тему розуміння громадою того, що поліція є невід’ємною частиною суспільства. А також було розглянуто основний принцип «місцеві проблеми — місцеве вирішення» та обговорено взаємодію поліції, громади й органів місцевого самоврядування у вирішенні спільних проблем щодо забезпечення безпеки в громаді. Головним критерієм оцінки успішної роботи поліцейських названо довіру людей. Були розглянуті можливі шляхи фінансування і розвитку спільних проєктів з тематикою «Безпека в громаді» та «Взаємодія поліції з громадою»», — повідомила Оксана Сулима.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300