Експерти про перспективу Коцюбинського: у селища є всі шанси стати крутим передмістям столиці (відео)

Експерти з місцевого самоврядування порівняли перспективне майбутнє Коцюбинської громади з привабливими пристоличними містечками Європи. Таких висновків вони дійшли в процесі розробки стратегічного плану для Коцюбинського до 2030 року.

Сергій Яцковський, експерт із питань регіонального розвитку і місцевого самоврядування:
«Я вам наведу приклад. Є муніципалітет Париж, а є муніципалітет Сен-Дені. Сен-Дені – це передмістя Парижа, але це два окремі муніципальні утворення. Стати таким крутим передмістям Києва насправді є шанс у Коцюбинського».

На черговій зустрічі робочої групи, в якій, окрім експертів, узяли участь представники всіх сфер життєдіяльності громади, презентували профіль Коцюбинського.

Сергій Яцковський:
«Це перше стратегічне засідання, на якому ми представили й обговорили профіль громади і розпочали SWOT-аналіз. До цього часу було зроблене опитування мешканців (результати я сьогодні представляв) – громада заповнила шість листків різних таблиць. Ми вже працюємо більше місяця з громадою над цим питанням».

Щоб рухатися далі, учасники зустрічі обговорили сильні й слабкі сторони громади та можливості, які відкриваються в реалізації майбутньої концепції.

Петро Пушанко, заступник Коцюбинського селищного голови:
«На даному етапі дуже важливо зібрати інформацію, яка відповідає дійсності, для того, щоб можна було врахувати всі чинники в майбутньому, і щоб нам запропонували дієвий план розвитку селища».

Зараз розробка стратегії розвитку селища – на другому етапі. Всього їх п’ять. Завершити всю роботу та презентувати стратегічний план громаді планують уже до кінця жовтня. Для мешканців Коцюбинського цей документ стане головним орієнтиром перспективи розвитку селища.

Сергій Даніш, Коцюбинський селищний голова:
«Це є запорука успішності розвитку взагалі й надовго. Це те, що ми залишимо нашим дітям. Бо якщо ми будемо тупцювати на місці, то через п’ять років ми щось створимо, але це глобально не змінить і не покращить життя нашого населення. Стратегічний план тому так і називається, тому що це стратегічний підхід зі всіх боків до розвитку нашої громади».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300