Фонд відновлення Ірпеня допомагає відбудовувати «Eco Village»

Під час бойових дій на території Ірпеня таунхаус «Eco Village» у мікрорайоні Стоянка зазнав дуже серйозних пошкоджень. 16 родин залишилися без даху над головою. За допомогою у відновленні житла люди звернулися до Фонду відновлення Ірпеня і вже отримали необхідні для роботи матеріали.

Вікторія Толкач, мешканка Ірпеня:

«Це була наша кухня. Вона була біля вікна, де ми хотіли разом вечеряти, снідати, дивитися у вікно як грають діти. Але так сталося що у нас забрали наше майбутнє, забрали все, що ми мали, російські окупанти».

Подружжя Толкач придбало довгоочікуване власне житло в Ірпені у грудні минулого року. Відсвяткували тут Різдво та встигли привітати донечку із Днем народження. А вже у лютому прийшли російські окупанти.

Це фото «до» і «після» вторгнення росіян. Таунхаус «Eco Village» у мікрорайоні Стоянка в Ірпені. Окрім сім’ї Толкач тут планували своє майбутнє ще 15 родин. Серед них і пан Андрій.

Андрій Ачкасов, мешканець Ірпеня:

«Бачите, що тут кулі лежать, все «добро» те руський мир натворив нам».

Ці чотири сім’ї втратили все, окрім віри. Власними силами вони вже розчистили завали та почали «підсилювати» свої зруйновані оселі. Але тут потрібне капітальне відновлення. А такі роботи, розповідають мешканці, вже не по кишені. Тому за допомогою звернулися до Фонду відновлення Ірпеня. І от – відбудовують третій мансардний поверх. Та привезли ще партію будматеріалів.

Галина Пивоварова, мешканка Ірпеня:

«У нашій частині, яку ми відбудовуємо проживає чотири сім’ї. У кожній  сім’ї по три-чотири людини мешкає. Уже сподіваємося що Фонд відновлення Ірпеня та мерія Ірпеня не залишить нас і буде продовжувати допомагати нам у всьому».

Андрій Ачкасов, мешканець Ірпеня:

«Хочу подякувати за ту допомогу, яку ми на зараз уже отримали. Вона справді дає нам надію, що все відновиться».

Ці чотири родини мріють повернути до життя весь таунхаус, але решта сусідів або не планують повертатися, або поки не бачать у відновленні перспективи.

Ірина Кравчук, координаторка відділу забезпечення Фонду відновлення Ірпеня:

«Зараз така ситуація, що ми, можливо, від Фонду також до них будемо звертатися для того, щоб хоча б або запропонувати їм якусь свою допомогу або домовитися з ними, щоб вони пішли назустріч, щоб демонтувати ту частину будинку. Тому що ці люди вже починають робити роботи, а інша частина будинку вже розвалюється, просто осипається на голову».

Чимало зусиль до відновлення «Eco Village» доклала Інвестиційна група «Molodist», засновником якої є Володимир Карплюк.

За словами керівника виробничо-технічного відділу Інвестиційної групи «Molodist» Сергія Данилюка, їхня команда допомогла мешканцям таунхауса зробити перші кроки з відновлення їхньої оселі.

Сергій Данилюк, керівник виробничо-технічного відділу Інвестиційної групи «Molodist»:

«Допомогли людям з технічним аналізом стану будівлі, розробили їм кошторисну документацію для того, щоб Фонд відновлення Ірпеня міг їм надавати необхідні будівельні матеріали. Нас доволі часто залучає Фонд, особливо в дуже важких випадках як цей будинок».

Щоб прискорити процес відновлення мешканці «Eco Village» навіть заснували власний благодійний фонд. Підтримати людей можна на сайті ecovillage-revival.com/ua/.

Нагадаємо, громадську організацію «Фонд відновлення Ірпеня» заснували: міський голова Олександр Маркушин, голова Інвестиційної ради міста Володимир Карплюк та народний депутат України Сергій Тарута. Її презентували на початку серпня минулого року. З того часу Фонд активно допомагає постраждалим містянам.

До Фонду відновлення передають матеріали будівельні компанії, донатять благодійники та медійно підтримують відомі зірки українського шоу-бізнесу. Звернутися за допомогою або допомогти можна через сайт фонду https://irpinhelp.com/

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300