Фонд відновлення Ірпеня передав ЖК «Green Yard» матеріали для утеплення даху (відео)

Поранені будинки, знищені комунікації і гори російського мотлоху. Так двір ЖК «Green Yard» на вулиці Білокур в Ірпені виглядав ще у квітні. А зараз він такий. Спільними зусиллями мешканці комплексу вже частково відновили свої оселі й повернулися додому. Та в 4-му будинку поки що не людно. Поміж інших йому дісталося чи не найбільше. Представник будинку Дмитро Чернуський розповідає: спершу відновили фасад і вікна, далі взялися «реанімувати» дах. Власних коштів не вистачало, і по допомогу звернулися до Фонду відновлення Ірпеня.

Дмитро Чернуський, представник будинку №4 В ЖК «Green Yard»:
«Нам вистачило власних коштів накрити те, що ви бачите, дерев’яним настилом, на каркас і гідроізоляцію. Все, на щось більше нам не вистачало. Тому вирішили звернутися до Фонду відновлення Ірпеня. Дякувати Богу, дякувати людям – нам допомогли: надали матеріал, який нам зараз потрібен на цьому етапі відновлення. Он якраз хлопці освоюють цей матеріал – це пароізоляція та утеплювач».

Ці будівельні матеріали до Фонду відновлення Ірпеня передало Товариство з обмеженою відповідальністю «Сен-Гобен Будівельна Продукція Україна». Ще частину матеріалів Фонд придбав за власні кошти. Завдяки їм удасться врятувати відновлені п’ятий та четвертий поверхи від опадів.

Дмитро каже – різниця між тим, що натворила війна, і тим, як зараз виглядає будинок, просто вражаюча. Але ще залишилися окремі місця, які повертають у жахливий березень. Це підвали.

Олександра Страдецька, журналістка:
«Майже всі підвали ЖК вже вдалося прибрати від перебування російських загарбників, але є й такі, як, наприклад, цей, де досі пахне «русскім міром». Тут вони спали, тут вони їли… А ось у сусідній кімнаті спали діти – до того, як росіяни зайшли в це приміщення».

Сам же Дмитро з дружиною поки живуть у друзів. Їхня квартира була якраз на п’ятому поверсі. Тут усе вигоріло вщент. Окрім одного – того, що не дає здаватися.

Оксана Чернуська, мешканка ЖК «Green Yard»:
«На диво, єдине, що в нас залишилося й не згоріло – це наша годівничка для птахів. Тому ми будемо її асоціювати як символ нескореності. Люди повертаються, все відновлюється, ми відбудовуємося, і життя продовжується. Тож усе буде Україна, все буде добре, і ми переможемо!»


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV  джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Молодіжний парламент Ірпеня співпрацюватиме з Освітньою академією "UAdvise" (відео)

18 Apr 20:38

Детальніше
Як зацікавити дитину українськими міфами: Нік Лисицький презентує новий мультивсесвіт за мотивами української міфології

18 Apr 16:05

Детальніше
Мільйон в Ірпені й триста тисяч в Обухові: скільки заробляють "земельники" у міськрадах Київщини

18 Apr 15:46

Детальніше
В Ірпені відкрилася міні-виставка картин «Ірпінь: поранений, але нескорений»

18 Apr 14:54

Детальніше
Діток з Ірпінської громади запрошують на майстер-клас з розпису писанок

18 Apr 14:38

Детальніше
У Бородянці плестимуть маскувальні сітки

18 Apr 13:47

Детальніше
В Ірпені провели навчальні заняття з тактичної підготовки для учасників «Джури»

18 Apr 10:45

Детальніше
Як отримати податкові знижки розбиралися в ірпінському просторі «Вільна» (відео)

17 Apr 21:00

Детальніше
Всі новини
300x300