Гаряча лінія Олександра Маркушина: що турбує ірпінців найбільше (відео)

Гаряча лінія Ірпінського міського голови Олександра Маркушина продовжує приймати звернення громадян. Щодня  від мешканців громади надходить більше сотні дзвінків. Юлія — спеціалістка, яка приймає їх каже, іноді телефон і справді стає гарячим. 

Юлія Ростова, головна спеціалістка «Гарячої лінії»:

«Зараз в основному в нас дзвінки за світло, за відсутність електроенергії, так як в одних будинках вона є постійно, у других вона дається на добу дві години, чотири години».

Щодня на основі звернень на Гарячу лінію формується таблиця з відключеннями і передається в ДТЕК з проханнями відкорегувати подачу електроенергії.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Війна не закінчилася. Війна триває. І ракетні обстріли так само, на жаль, тривають. І відключення також. Поки не відремонтують усю критичну інфраструктуру по енергетиці вони будуть. І, на жаль, міський голова не може на це впливати. Ми не кажемо, які вулиці відключати. Ми подали перелік об»єктів критичної інфраструктури — такі як лікарня, наше КП «Ірпіньводоканал», наші котельні — при можливості не відключати. І ті будинки, які підключені паралельно до цього об»єкту вони, звичайно, теж не відключаться».

Маркушин зазначив, невдовзі ДТЕК відключатиме й об»єкти критичної інфраструктури. А вільні потужності спрямують на задоволення потреб містян.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Ми провели нараду з ДТЕКом у міськраді і частину критичної інфраструктури так само будуть відключати. Бо ми там поставили вже дизельгенератори і вільні потужності передамо нашим містянам. І вже більше будинків будуть відключатися за сталим графіком».

А ще ірпінці часто телефонують стосовно відсутності тепла у будинках. Адже його подача напряму залежить від присутності електроенергії.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«За два тижні ми повністю завершимо встановлення дизельних генераторів на наших котельнях, адже зараз коли котельні відключають від електропостачання то, звичайно, і тепло не подається. Але за два тижні цього питання не буде, усі генератори вже куплені. Вони знаходяться на території Теплоенергопостачу і зараз хлопці їх встановлюють. Щоб ви зрозуміли – це 34 котельні».

Юлія каже, часто подає на стіл голови звернення, що стосуються ремонту  дахів та відновлення вікон у пошкоджених будинках. Однак, зазначає, зараз таких дзвінків значно менше, ніж було до зими.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Потреба нашого міста – це майже 150 мільйонів по багатоповерхових будинках по вікнах і десь приблизно до 50 мільйонів по приватному сектору. Ми на сьогодні вже подали заявку на фінансування у обласну військову адміністрацію і я думаю, що на наступному тижні кошти будуть передані на наше місто і ми почнемо й далі встановлювати вікна».

Протягом дня на гарячу лінію Маркушина надходить багато дзвінків, що потребують різного роду консультацій. Вони стосуються порядку оформлення різних документів, як стати на облік тимчасово переміщеним особам, тощо. Такі питання вирішуються зразу ж у телефонному режимі. Загалом, від початку післяокупаційного відновлення роботи Гарячої лінії на неї надійшло близько 2 тисяч дзвінків.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Ця Гаряча лінія для мене дуже важлива і я дуже усіх прошу, якщо є якась проблематика або є якась пропозиція наших містян – телефонувати і казати».

Нагадуємо: Гаряча лінія Олександра Маркушина працює з понеділка по п»ятницю з 8:00 до 17:00. Обідня перерва – з 12 по 13 годину.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV—джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300