Головний лікар ірпінської первинної медицини роз’яснив, як пройти тест на коронавірус

Photoeditorsdk Export (1)

Головний лікар Ірпінського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Андрій Левківський опублікував у соцмережі алгоритм дій для проходження тестування на коронавірус.  

«На численні прохання надаю роз’яснення», — зазначив він.

Як пройти діагностику на COVID-19 методом ПЛР?

1. Зателефонуйте своєму сімейному лікарю або до реєстратури амбулаторії.

2. Слідуйте інструкції вашого сімейного лікаря: отримайте направлення, з’явіться у призначений термін до кабінету інфекційного контролю та забору зразків на ПЛР, які створені в смт Ворзель, Гостомель, Коцюбинське та в амбулаторіях м. Ірпінь.

3. У кабінеті інфекційного контролю у вас відберуть мазок із зіву чи носа. Ваш зразок буде доправлено до вірусологічної лабораторії м. Києва. За 3—5 днів ви тримаєте результат, про що вас повідомить ваш сімейний лікар.

Важливо:

1. Наявність направлення від сімейного лікаря на обстеження обов’язкове.

2. З урахуванням того, що НЗСУ не фінансує наш заклад щодо COVID-19, за відбір мазка на ПЛР та його транспортування до вірусологічної лабораторії потрібно сплатити 108 грн (собівартість витратних матеріалів).

Щодо ІФА-діагностики

Її можливо пройти у нашого офіційного партнера — лабораторії «НеоЛаб», здавши кров у пунктах забору крові у наших амбулаторіях. Вартість аналізу — 570 грн, направлення лікаря не потрібне.

Кров можна здати в Ірпінських амбулаторіях №1 (вул. Садова, 38), №3 (вул. Ніжинська, 11) і №5 (вул. Білокур, 1-А) та у Ворзельській амбулаторії (вул. Європейська, 4).


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300