Гостомель услід за Ірпенем скасував святкування Дня селища

Photo 2021 10 13 19 25 17 Cut Photo.ru (1)

У зв’язку зі зростанням захворюваності на COVID-19 у Гостомелі на Київщині скасували всі масові заходи з нагоди Дня селища, яке відзначається сьогодні. Про це повідомила селищна рада.

«З метою уникнення великого скупчення людей та щоб завадити подальшому поширенню захворюваності серед жителів громади, комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Гостомельської селищної ради прийнято рішення про скасування усіх святкових заходів», – зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, раніше про відмову від масового святкування Дня Ірпеня повідомив міський голова Олександр Маркушин. Усі зекономлені кошти  декілька мільйонів гривень – перенаправили на боротьбу з коронавірусом, зокрема, на доплати медикам та закупівлю ліків.

Як відзначив, у свою чергу, директор Ірпінського центру первинної медико-санітарної допомоги Андрій Левківський, замість оплати концертів, під час яких могло заразитися чимало людей, в Ірпені використали кошти на придбання кисневих концентраторів, доукомплектування ще 12 ліжкомісць для хворих на COVID-19, закупівлю масок і дезінфекторів та на сучасне обладнання для нового медичного центру, який буде відкрито вже цього року.

Нагадаємо також, що в розпал епідемії в Бучі провели масове святкування Дня міста, під час якого ігнорувалися карантинні вимоги щодо кількості присутніх, дистанції між ними, люди не були забезпечені засобами індивідуального захисту, антисептиками тощо. Як заявив директор Ірпінської центральної міської лікарні Антон Довгопол, Бучанська міськрада й керівники її структурних підрозділів нестимуть персональну відповідальність за підвищення рівня захворюваності та смертності жителів громади. За словами Довгопола, після масових заходів інфекційне відділення Ірпінської лікарні, розташоване в Бучі, заповнилося на 100%.

Нагадаємо, ірпінська «інфекційка» була реконструйована з ініціативи голови Інвестиційної ради Ірпеня Володимира Карплюка ще на початку пандемії. Це єдине інфекційне відділення в Приірпінні.

За інформацією з Ірпінської міськради, якщо в місті не буде встановлений «червоний» рівень епіднебезпеки, то найближчим часом очікується прийняття рішення про можливість проведення публічних заходів, проте участь у них зможуть брати лише вакциновані особи або люди, які матимуть актуальний негативний результат ПЛР-тесту.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300