Громадська організація «УААСП» взяла участь у дискусії з представниками Міністерства культури Литви

3 Diskusiya U Vilnyusi Photo Ramunas Danisevicius 1

Минулого тижня генеральний директор громадської організації «Українська агенція з авторських та суміжних прав» Валерій Харчишин виступив із промовою на дискусії на тему «Як ми можемо допомогти українським творцям?» у Вільнюсі. Подію організувала литовська організація колективного управління майновими правами LATGA – партнер ГО «УААСП». Про це інформує сайт Агенції.

На зустрічі, крім питань про надання фінансової допомоги українським діячам, Валерієм була піднята тема литовської культурної політики щодо агресора – російської федерації. Він зачитав пост нині загиблого в бою відомого активіста Романа Ратушного у власній редакції, в якому йшлося: «Випалюйте в собі всю російську субкультуру. Випалюйте в собі всі спогади з дитинства, пов’язані з російським-радянським. Випалюйте в собі стосунки з родичами чи друзями по ту сторону, з усіма, хто є носієм російської субкультури. Інакше це все випалить вас».  

Валерій Харчишин презентував поточну ситуацію культурного життя України та розповів про допомогу, яку надають міжнародні організації. Під час обговорення заступник міністра культури Литви Вігінтас Гаспаравічюс розповів про доволі суттєвий внесок його країни на користь українських митців. У свою чергу заступник генерального директора литовської телерадіокомпанії LRT Гітіс Оганаускас оголосив, який вплив спричинила війна на телевізійний та мовний контент, а член правління Асоціації івент-індустрії Гедимінас Яуніус розповів про важливість заходів для підтримки України та виклики, з якими вони стикаються.

У травні в результаті голосування членів ради організації колективного управління Asociacija LATGA було виділено 50 000 євро для виплати допомоги українським авторам. ГО «УААСП» подякувала за таку значну підтримку в ці складні для всіх часи. 


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300