Громадський транспорт на Київщині возитиме лише пасажирів із COVID-сертифікатами й результатами тестів

A3c3ed37073559a6118501ea33e1d66a

Із цієї суботи, 13 листопада, громадським транспортом у Київській області зможуть користуватися лише ті пасажири, які матимуть при собі сертифікат про вакцинацію, негативний результат тесту на коронавірус, отриманий не пізніше ніж за 72 години до дня поїздки, або довідку про одужання від COVID-19, чинність якої підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка «Дія». Про це повідомила пресслужба облдержадміністрації за результатами засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Обмеження поширюватиметься на автобуси, маршрутки та електропоїзди.

«Ми розуміємо, наскільки важливо жителям пристоличного регіону мати якісне транспортне сполучення, тому громадський транспорт в межах області та до Києва продовжить курсувати за звичайним графіком, але з певними обмеженнями. Акцентую, що коли Київщину тільки ввели до «червоної» зони, роботу транспорту ми не обмежували жодним чином. Але далі відтягувати цей момент уже не було можливості», – підкреслив голова облдержадміністрації Василь Володін.

Зазначається, що обмеження будуть діяти до того моменту, поки обласна комісія з питань ТЕБ і НС не винесе окремого рішення про їх скасування.

Нагадаємо, в Києві аналогічні умови користування громадським транспортом були запроваджені з 1 листопада.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300