Громади Київщини вимагатимуть під Кабміном створення Ірпінського району

Photoeditorsdk Export (26)

У середу, 10 червня, о 8.00 відбудеться пікетування Кабінету Міністрів України з вимогою повернути місту Ірпінь право отримати статус адмінцентру району, який буде утворений у результаті адміністративно-територіальної реформи. Про це повідомив у соцмережах голова Інвестиційної ради Ірпеня, лідер партії «Нові обличчя» Володимир Карплюк.

Очікуєтся, що в пікетуванні візьмуть участь представники десятків громад Київщини.

«Сотні жителів Київщини звернуться до Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова із закликом «Чернишов, почуйТе Ірпінь!». Керівництво КОДА сфальсифікувало узагальнення пропозицій від громад Київщини, які вимагали створення району з центром у місті Ірпінь. КОДА не подала до Уряду звернення багатьох громад, які вимагали створення саме Ірпінського району», — зазначив Володимир Карплюк.

За його словами, «в оргкомітеті мітингу зазначають, що за надання Бучі центру району керівництво КОДА могло отримати від фігуранта кримінальних проваджень та обвинуваченого в кількох злочинах мера Бучі Анатолія Федорука значні суми грошових коштів, квартири та земельні ділянки».

Коментарі для ЗМІ та інформація щодо приєднання до акції надаватиметься за номером телефону +380957339361 (Олена).

Нагадаємо, раніше керівники низки місцевих рад Приірпіння й нинішнього Києво-Святошинського району у відкритому листі закликали Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та народного депутата України від 95-го округу Олександра Горобця не допустити кулуарного створення району з центром у м. Буча. 

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300