ІЛІТ відзначає п’яту річницю від дня створення

Photo 2023 03 09 18 05 47

26 березня 2018 року в Ірпені відкрили Ірпінський ліцей інноваційних технологій. Тоді мером міста був Володимир Карплюк. Він пригадав як все відбувалося.

«Тоді задумали створення унікального освітнього закладу у межах всієї України. Навчання в ньому відбувається з використанням найсучасніших освітніх технологій, а аудиторії оснащені за стандартами нового освітнього простору. Тут поглиблено вивчають предмети природничо-математичного циклу: біологію, хімію, фізику, математику, географію, а також біохімію, ІТ-технології, робототехніку», — розповів голова Інвестиційної ради Ірпеня, СЕО Товариства «Відважних» Володимир Карплюк.

За його словами, випускники ІЛІТу навчаються у провідних університетах багатьох країнах світу.

«Приємно, що ліцеїсти проводять зум-конференцію з винахідниками зі США та Європи. Був радий долучитися до формування багатомовної бібліотеки ІЛІТ. Товариство «Відважних» та команда міста зробить все можливе для потужного розвитку закладу вже в найближчий час. Дякую всім, хто причетний до створення освітньої гордості Ірпінської громади — ІЛІТ», — додав екс-мер Ірпеня.

Варто зауважити, що наступного року в ІЛІТі зможуть навчатися і семикласники. До тепер там працювали 8-11 класи.

Також Володимир Карплюк зауважив, що займалися створенням та відкриттям ІЛІТу тодішня радниця міського голови з освітніх питань, а зараз заступниця Ірпінського міського голови Юлія Устич, тодішня секретар Ірпінської міської ради Анастасія Попсуй та колишня директорка ІЛІТу Леся Харитоненко.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300