Інтернет-проєкт «ZeFt. Пам’ятки України»: «Пам’ятник Шевченку в Ірпені – один із найкращих пам’ятників в Україні»

Photoeditorsdk Export (15)

Інтернет-проєкт «ZeFt. Пам’ятки України» присвятив сторінку пам’ятникові Тарасу Шевченку в Ірпені. Автори проєкту визнали його одним із найкращих пам’ятників в Україні. Окрім галереї світлин, на яких зображений цей монумент, на сторінці опубліковані фото погрудь інших видатних українців, установлених на центральній площі Ірпеня.

«Зазвичай Тараса Григоровича зображують у більш поважному віці, і не часто можна побачити молодий образ видатного поета. Тут Шевченко молодий, сповнений мрій і надій та перебуває приблизно в тому віці, коли він створив «Кобзар». Пам’ятник виконаний з бронзи і граніту, в руках у поета пензлик, а навколо нього знаходяться створені ним різні літературні образи. Пам’ятник Тарасу Шевченку в Ірпені, на нашу думку, – не просто один з найкращих пам’ятників Шевченку, а взагалі один з найкращих пам’ятників в Україні. Це не просто чоловік на постаменті, а складна скульптурна композиція з глибоким змістом», – наголошується в супровідній статті.

Зазначається, що монумент був відкритий 24 серпня 2017 року. «Його встановили на кошти меценатів Володимира Карплюка і Володимира Співака. Авторами роботи стали скульптори Борис Крилов та Олесь Сидорук. Також на площі стоять бюсти видатним діячам України: Михайлу Грушевському, Пилипу Орлику, Богдану Хмельницькому та Ярославу Мудрому», – зауважили автори проєкту.

Раніше на сайті з’явилися сторінки «Центральна площа та вулиця Шевченка (м. Ірпінь)» та «Ірпінь – місто парків».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300