Ірпеню пропонує побратимство іспанська Альборая (відео)

В Ірпеня (Київщина) може з’явитися ще одне місто-побратим. Ірпінський міський голова Олександр Маркушин отримав лист про дружбу і співпрацю від мера іспанського міста Альборая. Лист передала президентка іспанської фундації «Разом за життя» Клара Арналь. Під час зустрічі відбулося онлайн- знайомство з міським головою Альбораї Мігелем Чаваррія Діасом.

Мігель Чаваррія Діас, мер міста Альборая (Іспанія):
«Добрий вечір усім мешканцям Ірпеня з Альбораї! Це місто, яке знаходиться біля Валенсії. Вітаю мера та всіх мешканців Ірпеня і хочу запропонувати сьогодні розпочати дружбу між містами та побратимство між ними в майбутньому. Мені хочеться, щоб мешканці Ірпеня та мешканці Альбораї більше знали одні про одних, обмінювалися інформацією про свої міста, про свої традиції та ставали друзями й побратимами».

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«Ми дуже пишаємося, що з нами хочуть дружити європейські міста. Звичайно, ми відповідаємо їм взаємністю і теж підтверджуємо нашу дружбу. На найближчу сесію ми винесемо пропозицію про дружбу, про побратимство, і я впевнений, що депутатський корпус підтримає».

В Іспанії про Ірпінь знають давно. Фундація «Разом за життя» вже більше 25 років співпрацює з ірпінськими  громадськими організаціями в реалізації спільних соціальних проєктів – зокрема, в оздоровленні ірпінських дітей в Іспанії. І зараз стосунки двох міст виходять на вищий рівень.

Клара Арналь, президентка Фундації «Разом за життя»:
«Мені завжди приємно приїжджати в Ірпінь, який з кожним візитом змінюється на краще. Також у мене тут дуже ефективний партнер«Фундація добрих справ«, яку очолює Надія Філімонова. Нам комфортно працювати з Ірпенем, тому що люди, з якими ми тут працюємо, мають ті ж цінності, що й ми – це підтримка людей, які того потребують».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300