Ірпеню запропонував співпрацю польський Університет економіки (відео)

Нові напрямки співпраці запропонували Ірпеню давні польські друзі з Університету економіки в Бидгощі (WSG University). З цією місією університетська делегація на чолі з канцлером закладу Філіпом Сікорою та Уповноваженим до справ регіональної співпраці Консультства Робертом Брудніцкі зустрілася з мером Ірпеня Олександром Маркушиним.

Філіп Сікора, канцлер Університету економіки в Бидгощі (WSG University):
«Ірпінь для нас не чуже місто – ми давно маємо гарні стосунки з Ірпенем, із нашими академічними партнерами. Ми в захваті від вашого гарного міста. І ми також охоплені смутком від того, що зробила з ним війна. Попри це ми бачимо, що Ірпінь відновлюється, відбудовується інфраструктура. Це нас дуже вражає, і ми хочемо допомагати будувати новий образ міста».

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«Ми хочемо рухати Ірпінь тільки в напрямку розвитку, в напрямку бізнесу, щоб місто розвивалося, заробляло і було, як і раніше, фінансово незалежним. Зараз ми бачимо, що ми можемо набагато більше. І разом із нашими європейськими партнерами ми можемо дуже швидко й дуже потужно показати результат».

Гості з Польщі запропонували співпрацю в різних напрямках. Але передусім мова йде про розвиток потенціалу молоді Ірпінської громади. Зокрема, про академічну співпрацю з коледжами та Податковим університетом. Відзначили і надзвичайно потужний соціальний та господарський потенціал Ірпеня, який також передбачається задіяти у програмі майбутньої співпраці.

Філіп Сікора:
«Одним із механізмів може бути створення спільного інкубатора інновацій. Будемо розпочинати таку програму з Податковим університетом. Інкубатор буде діяти як для молодих людей, так і для поважного бізнесу».

Наразі учасники зустрічі домовилися працювати над розробленням детальної дорожньої  карти співпраці та залученням до неї відповідних фахівців із обох сторін.

Олександр Маркушин:
«Польща – це одна з перших країн Євросоюзу, яка підтримала і на сьогоднішній день максимально підтримує Україну. І дуже класно, коли представники університетів приїжджають до нас і самі пропонують співпрацю. І я впевнений, що це дасть новий поштовх економічному розвитку й розвитку навчання. І наша громада буде на сто відсотків робити все, щоб ця співпраця була ефективною».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300