Ірпінь може налагодити побратимські відносини з азербайджанським містом

245816302 1575174866157200 6634695509651267498 N Cut Photo.ru

Депутат Ірпінської міської ради Антон Головенко, який у складі офіційної української делегації перебуває в Азербайджані, домовився з Надзвичайним і Повноважним Послом України в цій державі Владиславом Каневським про співпрацю в питанні налагодження побратимських відносин Ірпеня з одним із азербайджанських міст. Про це депутат повідомив на своїй сторінці у фейсбуці.

«Зустрівся з послом України в Азербайджані Владиславом Каневським. Темою для розмови була співпраця між Ірпенем та азербайджанськими містами у сфері бізнесу, освіти, культури. Є дорожня карта, за якою ми домовились співпрацювати, і першою моєю пропозицією до моїх колег після повернення в Ірпінь буде офіційне побратимство між нашим містом і схожим за різними критеріями азербайджанським містом», – написав Антон Головенко.

Під час зустрічі український посол отримав у подарунок збірку «Римований Ірпінь».

Нагадаємо, візит української делегації відбувається на запрошення влади Азербайджанської Республіки з нагоди Дня незалежності цієї країни, який відзначається сьогодні.

Делегація зустрілася з першим віцеспікером азербайджанського парламенту (Міллі Меджлісу) Алі Гусейнлі та членами робочої групи з міжпарламентських зв’язків із Україною. Також гості відвідали Алею Шахідів у Баку, де поховані азербайджанці, що загинули за незалежність своєї країни, та Алею честі – місце поховання видатних діячів Азербайджану. Члени делегації поклали квіти на могили полеглих героїв, засновника сучасної незалежної азербайджанської держави Гейдара Алієва та його дружини, вченої-офтальмолога Заріфи Алієвої.

Після цього представники України побували в Нагірному Карабаху.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300