Ірпінь очікує результати аналізів на COVID-19 уже п’ять днів

Photoeditorsdk Export 2020 03 22t232000.457

Медики Ірпеня п’ятий день не отримують результати аналізів більшості пацієнтів із підозрою на COVID-19. Загалом лабораторного вердикту очікують 37 зразків із Приірпіння. Про це повідомив журналістам ITV епідеміолог, головний лікар КНП «Ірпінський центр первинної медико-санітарної допомоги» Андрій Левківський.

За його словами, всі біологічні зразки для проведення ПЛР-тестів на коронавірус із Києва та Київської області надходять до однієї лабораторії – в Київський лабораторний центр МОЗ України. Через велике завантаження результатів діагностики доводиться чекати майже тиждень.

«Зараз ми очікуємо на результати аналізів зразків, які відвезли у лабораторію ще в неділю! Спочатку карантину на це йшло 3—4 дні, але що далі, то терміни збільшуються. Хоча такий тест робиться за 5—6 годин!», — розповівАндрій Левківський.

Таке тривале діагностування коронавірусу не лише викликає напругу серед пацієнтів, їхніх родичів та мешканців регіону, але й не дозволяє повноцінно боротися з розповсюдженням інфекції.

«Чим швидше ми встановлюємо точний діагноз, тим раніше починаємо працювати з оточенням пацієнта, визначати контактних осіб та ізолювати їх, проводити активну дезінфекцію місць їхнього проживання тощо. Але про яке недопущення розповсюдження коронавірусу може йтися, якщо ми тиждень не можемо дочекатися результатів? Крім того, без вчасної та масової діагностики ми ніколи не будемо знати реальну картину поширення COVID-19. У США та Європі це давно зрозуміли, а в Україні, на жаль, ще ні», — зазначає Андрій Левківський.

Щоби виправити цю ситуацію і мати можливість якомога оперативніше отримувати результати ПЛР-тестів на коронавірус, медики та влада Ірпеня ведуть перемовини з приватною лабораторією.

«Зараз ми обговорюємо, як саме це відбуватиметься. Скоріш за все, це буде один із прикладів приватно-державного партнерства, де сторонами виступлять приватний бізнес та місцеве самоврядування. Якщо нам це вдасться, то Ірпінський регіон матиме можливість отримувати результати діагностики на COVID-19 протягом доби», — повідомив Левківський.

Нагадаємо, на сьогодні в Ірпені є два лабораторно підтверджених випадки захворювання на коронавірусну інфекцію, а також по одному випадку у Ворзелі та Гостомелі.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV та отримуйте якісну інформацію!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

Сьогодні, 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

Сьогодні, 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

Сьогодні, 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

Сьогодні, 11:15

Детальніше
Мешканців Гостомельської громади запрошують на безкоштовне тренування

Сьогодні, 10:34

Детальніше
«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

24 Apr 18:53

Детальніше
В Ірпінській громаді створюють комісію з інвентаризації зелених насаджень

24 Apr 16:46

Детальніше
Ірпінці доєдналися до естафери «Біг заради гармонії»

24 Apr 12:20

Детальніше
Всі новини
300x300