Ірпінь переходить у «жовту» епідзону (відео)

23 вересня Ірпінська громада входить до «жовтої» епідемічної зони. Таке рішення сьогодні прийняла місцева комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Пов’язане воно зі стрімким зростанням кількості хворих на COVID-19.

Лише за останню добу завантаженість ірпінської «інфекційки» зросла майже на 5%. Як свідчить статистика, на лікарняні ліжка потрапляють ті, хто не вакцинувався.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«Є чітка статистика, що за цей рік, коли була вакцинація, жодна вакцинована людина не потрапила в нашу лікарню. Всі, хто захворів і кого пролікували – це люди без вакцинації, без жодної прививки».

У «жовтій» епідзоні зазнає змін освітня сфера. Поки що достеменно відомо, що в Ірпінській громаді у звичному режимі працюватимуть три школи, де, відповідно до постанови Кабміну, вакциновано не менше 80% колективу.

Олег Білорус, начальник управління освіти і науки Ірпінської міськради:
«
Це НВО «Освіта», це Козинцівська гімназія і це Ірпінський академічний ліцей».

За прогнозами фахівців, якщо за тиждень вакцинується друга частина досі невакцинованого населення, це вбереже місто від локдауну. Ірпінь забезпечений необхідною вакциною на 100%.

Андрій Левківський, директор Ірпінського центру первинної медико-санітарної допомоги:
«Центр вакцинації працює щодня з 9-ї до 15-ї години. Він розташований на вулиці Садовій 38, 314 кабінет, третій поверх – це наша поліклініка. Запрошуємо всіх бажаючих. Можна без попереднього запису звернутися й отримати вакцину. Наразі наявні вакцини «Comirnaty» («Pfizer«), «AstraZeneca» і «CoronaVac«».

В Ірпені нарощують темпи вакцинації. І закликають мешканців громади не залишатися осторонь.

Олександр Маркушин:
«На сьогоднішній день є ця вакцина. Будь ласка, приходьте, отримуйте щеплення і будьте здорові. Ми переживаємо й турбуємося за кожного нашого громадянина, за кожного нашого містянина. Я дуже хочу, щоб усі були живі й здорові. Приходьте й вакцинуйтеся».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV  джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300