Ірпінь відвідала делегація Бундестагу (відео)

Ці обпалені стіни та гори цегли – все, що залишилося від будинку на вулиці Високій в Ірпені. До приходу «русского міра» тут жили три покоління Остапчуків. А від 14 березня – самі руїни. Зараз їх допомагають розбирати волонтери добровольчого будівельного батальйону.

Свою історію із сльозами на очах господарка будинку Ніна Іванівна розповідає незвичайним гостям – делегації німецького Бундестагу на чолі з депутатом Томасом Ерндлем.

Ніна Остапчук, мешканка Ірпеня:
«14-го числа оце сталося. Сусідка через три будинки бачила, вона була тут. Каже, о 8-й годині вечора горіло. І все – за два дні все пропало, все згоріло».

Місто-герой Ірпінь продовжує нести правду про російську агресію у світ. Високопосадовці побували і на одній із найбільш зруйнованих вулиць міста – 11-й лінії. Біля руїн ЖК «Ірпінські Липки» керуючий справами виконкому Ірпінської міськради Дмитро Негреша розповів гостям про військові злочини російських загарбників. Німецькі гості були приголомшені почутим. Томас Ерндль уточнив, чого найбільше сьогодні потребує Ірпінь.

Томас Ерндль, заступник голови комітету Бундестагу в закордонних справах:
«Я навіть не міг уявити, який жах відчую, коли побачу все це. Сьогодні Німеччина активно підтримує Україну і, запевняю вас, допомагатиме ще більше. Я так розумію, зараз найбільші складнощі з будівельними матеріалами?»

Дмитро Негреша, керуючий справами виконавчого комітету Ірпінської міської ради:
«Звичайно, підтримка і матеріалами, і комунальною технікою – для нас також це важливо. Тому що в нас є комунальні об’єкти, які ми можемо власними силами відновлювати, але для цього потрібні матеріали, їх потрібно закупляти. Тобто в такому сенсі допомога звичайно, потрібна».

Томас Ерндль:
«Усе, що я побачив сьогодні, ще раз переконало мене, що ваше місто – герой і всі його жителі – герої. Ми побачили те, про що постійно має говорити весь світ. Наші враження ми повеземо з собою до Німеччини. Будемо шукати ще більше можливостей, щоб допомагати Україні. У першу чергу – сприяти відбудові зруйнованого росією. Ми на стороні правди, яка переможе агресора».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння та Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300