Ірпінь відвідала делегація мерів із Німеччини (відео)

До Ірпеня на Київщині сьогодні, 6 лютого, завітали мери невеликих містечок Німеччини. В Україну вони приїхали, аби вивчити досвід міжнародного партнерства між містами. Як один із найкращих прикладів організатори – фонд «Engagement Global» та Посольство Німеччини в Україні – обрали досвід співпраці міст-побратимів Ірпеня та Борни. 

«Ірпінь має місто-побратим Борну, і ми хотіли продемонструвати це німецькій делегації як один із найкращих прикладів німецько-української співпраці. До нас приїхали вісім мерів міст із Німеччини», – зазначає координатор проєкту «Партнерство з містами Німеччини» Артем Садомов.  

«Ми дуже раді, що можемо обмінятися з вами думками, інформацією, що можемо познайомитися з вашими громадами. Можу сказати від імені колег, що лише завдяки сильним громадам країна може бути також сильною. У нас кажуть, що громади – це місця істини, а місця істини – це там, де все відбувається», – сказав у ході зустрічі в Ірпінській мерії голова райради округу Енцкрайз землі Баден-Вюртемберг Бастіан Розенау.

Гостям із Німеччини розповіли про успішну реалізацію спільних проєктів Ірпеня та Борни – зокрема, освітньої програми з обміну досвідом між учителями та великого проєкту у сфері протипожежної безпеки.

«Ми поділилися нашими враженнями, нашими спільними проєктами, і надіємося, що далі в нас іще будуть якісь інші проєкти – можливо з іншими містами, можливо, з якимись європейськими фондами. До співпраці ми готові», – наголосив перший заступник Ірпінського міського голови Олександр Маркушин.

Під час круглого столу німецьким колегам розповіли про свої громади й представники Коцюбинського та Переяслава. Крім того, обговорили перспективи можливої співпраці. Наприкінці зустрічі делегації обмінялися подарунками, а Ірпінь отримав почесну відзнаку від фонду «Engagement Global» за плідну співпрацю з Борною.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300