В Ірпінь прибула делегація Міжпарламентського союзу (відео)

До Ірпеня вперше завітала делегація, в якій, окрім європейських країн, беруть участь представники Африки та Азії. Сьогоднішні гості представляють Міжпарламентський союз, до якого входять національні парламенти 163 країн світу.

Парламентарі цікавилися, чи можуть уже ірпінці, які повертаються додому,  отримувати комунальні послуги, зокрема з охорони здоров’я.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«На сьогоднішній день у місто вже повернулося 60% мешканців, які проживали саме в Ірпені. Наша медицина зараз трохи навантажена, але не перевантажена, ми справляємося з наданням медичної допомоги і психологічної допомоги. Одне з найголовніших питань – ми шукаємо кошти на відновлення наших садочків, шкіл, обєктів інфраструктури».

Олександр Маркушин сповістив парламентарів, що на кожен такий об’єкт уже складений кошторис відновлення. Порахована й вартість відновлення пошкоджених житлових будинків. Загалом на відбудову Ірпеня необхідно 1 мільярд євро.

Олександр Маркушин:
«Ми розуміємо, що один меценат чи одне місто не може відбудувати весь Ірпінь, але взяти один обєкт на добудову вони точно зможуть. І ми рухаємося в цьому напрямку».

Гості також цікавилися, чи повертаються до Ірпеня бізнесмени і чи налагоджується робота цього напрямку.

Олександр Маркушин:
«Бізнесмени повертаються. Але великі підприємства, великий бізнес був повністю знищений. Вони зараз відновлюються, і ми даємо їм пільгові канікули з податків для того, щоб вони змогли відновитися».

Делегація Міжпарламентського союзу залишала Ірпінь із порівняльною картиною: місто, яке було найбагатшим та найуспішнішим серед малих міст України, і та руїна, в яку перетворила його російська армія.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300