Ірпінь відвідала представниця США в ООН Лінда Томас-Ґрінфілд (відео)

Без електрики, але зі щирістю та хлібом-сіллю. Так зустрічали мешканці  санаторію «Дубки» в Ірпені представницю США в ООН Лінду Томас-Ґрінфілд. У  рамках офіційного візиту в Україну пані Лінда завітала до Ірпеня спеціально, щоб познайомитися з життям людей, які втратили свої домівки в результаті російської військової агресії.

Лінда Томас-Ґрінфілд, представниця США в ООН:
«Ми насправді відчуваємо те, що відчувають тут люди. Немає електрики і тепла. І з наближенням зими ми дуже стурбовані енергетичними потребами України. Ми пишаємося тим, що стоїмо з Україною у скрутний для неї час тут, сьогодні, а також стоятимемо в майбутньому. І ми зробимо все можливе, щоб допомогти найбільш уразливим українцям протягом наступної зими».

Вона також сказала, що Америка й надалі підтримуватиме постраждалих через представницькі організації, такі як USAID та Міжнародна організація з міграції.

Стівен Роджерс, заступник голови представництва Міжнародної організації з міграції в Україні:
«Ми тут поміняли вікна, поставили бойлери, роздали набори. Тут є ковдри, тут є кухонні набори – вони були роздані тим, хто живе зараз у модульному блоці».

І це не єдина допомога від цієї організації.

Андрій Кравчук, перший заступник Ірпінського міського голови:
«Вона відновлювала фасади, надавала нам намети для тимчасового проживання людей, генератори, «пушки» для обігріву і ще різні засоби для людей, які втратили житло».

Американка поцікавилася й тимчасовим притулком у модульних будиночках на території «Дубків». Тут, у відпочинковій кімнаті, вона дала інтерв’ю закордонній пресі, в якому розповіла світові про ситуацію в Україні.

Лінда Томас-Ґрінфілд:
«Росія продовжує атакувати енергетичну інфраструктуру України. Ракетні обстріли та атаки безпілотників залишили значну кількість людей без світла та води. Коли температура різко падає, ця похмура ситуація може стати жахливою. Ми бачимо це тут сьогодні ввечері. Ми не повинні цього допустити».

Мешканці «Дубків» сподіваються, що голос американської гості буде почутий усім світом.

Тетяна, мешканка тимчасового притулку:
«Потрібно, щоб інші країни бачили, як зараз в Україні – зокрема, те, що йдуть відключення світла – і як це тяжко з дитиною. Вони мають це знати і повинні посприяти, щоб це скоріше скінчилося».

Андрій Кравчук:
«Цей візит однозначно дуже важливий, тому що такі поважні гості обрали саме Ірпінь місцем для свого візиту і на фоні подій в Ірпені дають свій коментар, свій меседж усьому світові».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300