Ірпінь відвідали перші леді Литви та Латвії (відео)

До Ірпеня завітали перші леді Латвії та Литви Андра Левіте і Діана Науседа. Вони побували біля зруйнованого ракетно-бомбовими ударами житлового комплексу «Ірпінські липки».

Андра Левіте, перша леді Латвії:
«Те, що ми побачили в Ірпені та Бучі – це просто прояви варварства. Це не можна зрозуміти розумом. І тому ми пишаємося досягненнями України і її людьми, які через це варварство пройшли».

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«Ви першими надали і дипломатичну підтримку, і підтримку зброєю, ви одними з перших розмістили в себе наших мешканців. І за гуманітарну допомогу, і загалом за підтримку нашого міста й нашої країни дуже вам дякуємо. Тому що це дійсно показало, хто братні народи».

Гості також відвідали Ірпінську центральну міську лікарню в Бучі, ознайомилися з роботою травматологічного та інфекційного відділень.

Антон Довгопол, директор Ірпінської центральної міської лікарні:
«Найстрашніший момент ми пережили тут 11 березня близько 17:00. Російські солдати приїхали на бронетехніці, оточили по периметру лікарню, навели на неї всю зброю. Слава Богу, на той момент офіційними коридорами, які були організовані Міністерством охорони здоров’я, обласною владою й Червоним Хрестом, нам уже вдалося евакуювати повністю всю лікарню й основний склад лікарів, і зі мною залишалася та команда, яка була готова лікувати далі».

Діана Науседа, перша леді Литви:
«Ми знаємо, що у вас сьогодні день народження. Ми хочемо, щоби тепло з Литви оберігало вас, зігрівало вас у всі складні моменти життя, щоб ви відчували поруч Литву та залишалися здоровими й сильними українцями!»

Антон Довгопол:
«Ми обовязково переможемо і станемо ще сильнішими!»


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300