Ірпінь відвідали представники п’яти посольств (відео)

Рум’яним короваєм, уквітчаним соняшниками та маками, в Академічному ліцеї в Ірпені зустріли міжнародну дипломатичну делегацію. Представники посольств Британії, Канади, Швеції, Швейцарії та США приїхали, щоб визначитися з об’єктами Ірпеня, які вони допоможуть відбудувати. Усі вони є донорами фонду «Партнерство за сильну Україну» (RFRU), з яким Ірпінь уже підписав меморандум про співпрацю.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«Сьогодні частина наших полонених повернулася додому. Це означає, що перемога наша буде дуже скоро. А ми з вами всі вже стали великою-великою ірпінською родиною. На жаль, об’єднала нас біда, але ми сильні, ми незламні, ми все відбудуємо. Слава Україні!»

Гостям презентували фотовиставку «Поранена освіта».

Олег Білорус, начальник управління освіти та науки Ірпінської міської ради:
«На цій виставці ми можемо побачити, наскільки жахливих руйнувань і пошкоджень зазнали наші заклади освіти. Те, що говорять, що рашисти цілили у військові об’єкти, в інфраструктурні об’єкти, пов’язані з воєнними діями – це не так. Кожен заклад освіти зазнав «прильотів»».

Поспілкуватися з послами приїхав разом із командою волонтерів і співзасновник проєкту «Добробат» Ростислав Смірнов. Саме добробатівці перекрили дах та замінили вікна в Ірпінському академічному ліцеї.

Ростислав Смірнов, радник Міністра внутрішніх справ, співзасновник проєкту «Добробат»:
«Найменше, що ми можемо сказати – це «дякую» нашим Збройним силам України, і найменше, що ми можемо зробити для них, поки вони воюють там – це допомогти вам піти до школи, відбудувати всі наші будівлі, зробити все, що можна, щоб повернутися до нормального життя. У нас є такий меседж, яким би я хотів завершити: «Разом воюємо – разом відбудуємо!» Дякую всім, дякую вам за підтримку! Слава Україні!»

Волонтерська допомога добробатівців особливо вразила посла Великої Британії пані Мелінду Сіммонс.

Мелінда Сіммонс, Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні:
«Я думаю, що ці люди стануть основою для нової України, коли вона переможе. Тут потрібне дуже сильне громадянське суспільство, і ці люди є частиною цього суспільства. Разом до перемоги!»

Представники посольств долучаться й до покращення укриттів в Ірпені. Зокрема, допоможуть облаштувати сховище в Ірпінському академічному ліцеї, відремонтувати укриття в дитсадку «Сонечко» та в будинку на вулиці Шевченка, 5.

Тобіас Тиберг, Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Швеція в Україні:
«Я поважаю таку стійкість у людях, яку мають мешканці Ірпеня. Ми зі свого боку підтримуємо Україну і, як тільки можемо, допомагаємо. Та зараз головне – перемога над російським агресором».

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«На сьогоднішній день ми вже заручилися підтримкою багатьох посольств. Для нас одне з найважливіших питань – це житловий фонд: багатоповерхова та приватна забудова. І в цьому ми попросили в них допомоги. На сьогоднішній день ми вже визначаємо об’єкти, які вони можуть узяти на відбудову».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV  джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300