Ірпінь відвідали представники парламенту Азербайджану (відео)

Ірпінь відвідала делегація з сонячної столиці Азербайджану Баку. Вперше до міста приїхав заступник голови президентської партії Таїр Будагов. Разом із ним – депутати парламенту.

Гості з Азербайджану приїжджають сюди все частіше. І кожен такий візит традиційно розпочинається з вшанування пам’яті великої азербайджанки, матері Президента країни Заріфи Алієвої.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«У нас дуже давні дружні зв’язки. Азербайджанська діаспора побудувала цей прекрасний парк (імені Заріфи Алієвої – ред.). До сьогоднішнього дня вони його утримують. Я хочу подякувати корпорації SOCAR, що вона допомагає й утримує парк. У свою чергу наше місто перейменувало вулицю на честь Заріфи Алієвої, назвали нашу 12-ту школу її іменем. Звичайно, ми пишаємося нашою дружбою з Азербайджаном і пишаємося, що на сьогоднішній день усі офіційні делегації, які приїжджають в Україну, обов’язково приїжджають у наше прекрасне місто».

За добрим звичаєм гості відвідали і музей Заріфи Алієвої у 12-й школі, яка теж носить її ім’я.

Таїр Будагов, заступник голови партії «Ені Азербайджан», керівник центрального апарату партії:
«Дуже приємно побачити тут, в Україні, на дружній нам землі, куточок, де вшановують і виявляють таку повагу до видатної дочки нашого народу Заріфи ханум Алієвої. І те, що діти більше дізнаються тут про Азербайджан, і те, що наші діти дізнаються більше про Україну – все це служить, я думаю, великим внеском у розвиток наших дружніх відносин між країнами».

Сьогодні дружба Ірпеня з Азербайджаном виходить на новий рівень. Нещодавно представники міської ради відвідували Баку та знайомилися з країною ближче. Кажуть – найближчим часом будуть реалізовані спільні проєкти.

Антон Головенко, депутат Ірпінської міської ради від партії «Нові Обличчя»:
«Дуже приємно, що ми розвиваємо наші відносини вже не тільки культурні, а й, я сподіваюся, будуть і економічні. У нас дуже багато напрацювань. Мені здається, що наше місто від цього виграє, і найближчим часом ми побачимо наші спільні цікаві проєкти як бізнесові, так і культурні».

Нагадаємо, в жовтні цього року меморандум про співпрацю підписали представники Ірпінської молодіжної ради та громадського об’єднання Азербайджану «Молоді реформатори».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300