Ірпінь відвідав Прем’єр-міністр Нідерландів (відео)

Чи встигали забирати свої речі ті, кому доводилося тікати від бомбардувань? Скільки мешканців уже повернулося до міста? І як виживали люди, що залишалися весь час у воєнному Ірпені?  Це перші питання, які поставив Олександру Маркушину Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, коли почув історію героїчної оборони Ірпеня, перебуваючи тут із візитом.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«Возили їжу, ліки, воду, возили бензин, щоб працювали генератори. Два магазини в нас працювали, коли були воєнні дії – вони пекли людям хліб… На сьогоднішній день уже повернулося 60 відсотків жителів нашого міста».

Марк Рютте був вражений оперативним налагодженням комунальної сфери. А ще – непереборним бажанням влади встигнути відновити до 1 вересня пошкоджені війною школи та дитсадочки громади.

«Це надзвичайно важке завдання для вас», – поспівчував прем’єр Нідерландів.

Олександр Маркушин:
«У нас немає іншого виходу. Як і в Європі, так і в нас 1 вересня діти повинні піти в школу, і ми робимо все для того, щоб відновити нашу інфраструктуру».

Гість із Нідерландів зізнався: особисто приїхав до Ірпеня, щоб власними очима побачити, що тут трапилось, і розповісти про це своєму народові. Він також запевнив, що Нідерланди підтримуватимуть Ірпінь і сприятимуть у його відбудові.

«Я дуже вражений. Складаю Вам пошану», – сказав на прощання Марк Рютте, тиснучи руку меру Ірпеня.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300