Ірпінь вшосте долучився до акції «Let’s do it, Ukraine» (відео)

«Побачив – прибери». Під таким гаслом в Ірпені відбувся масштабний суботник у рамках соціально-екологічної акції «Lets do it, Ukraine». Таким чином місто вкотре долучилось до Всесвітнього дня прибирання.  

Євгенія Антонюк, волонтер екологічного руху:
«Я думаю, що в такий день кожна свідома людина має чимось допомогти цій планеті. Маємо руки, маємо ноги, взяли пакети для сміття, рукавички і допомогли прибрати».

На СМУ прибирали гуртом близько 20 осіб — уздовж лісосмуги від зупинки «Військовий шпиталь» аж до кар’єру.

Антоніна Довганич, волонтер екологічного руху:
«Дуже багато «скарбів», повна лісосмуга — ми тут застрягли з подружкою надовго, я дивлюся. Але в нас вийде, ми приберемо. Дуже хотілося б передати привіт тим людям, які це зробили — передасте їм, якщо побачите. Це жах. Сюди кидають усе, і це дуже неприємно».

Окрім прибирання узбіч і дороги, впорядкували берег озера «Земснаряд»: скосили траву з очеретом і завезли пісок для майбутньої зони відпочинку. 

Оксана Нечитайло, координатор молодіжного руху «Lets do it, Ukraine» в Ірпені:
«Тут не було ніякого виходу у воду, місця для рибалок, зон для відпочинку, для загару. Однак ми подали проєкт на Громадський бюджет, надіємося, що завдяки вашій підтримці зможемо зібрати голоси й побудувати тут зону відпочинку». 

Прибирали цього дня не тільки в мікрорайоні СМУ.

Оксана Нечитайло:
«Біля озера зі сторони вулиці Виговського — там у нас координував Андрій Андрієць; також було прибирання з боку вулиці Садової, теж близько до цього озера, яке координували Ванда Писанка. І четверта локація у нас була біля водоканалу, вздовж лісосмуги в сторону Стоянки — там прибирав викладацький склад і деякі вихованці нашого Центру позашкільної освіти».

Велике прибирання в рамках проєкту «Let’s do it, Ukraine» в Ірпені відбулося вже шостий рік поспіль. Організатори проєкту подякували активним учасникам акції за вагомий внесок у розвиток екологічного руху в Україні.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300