Ірпінь викупив у приватників приміщення під гостомельську школу

Епопея з порятунком Гостомельської школи №15 вийшла на фінішну пряму. Ірпінській владі вдалося домовитися з власниками, яким належав перший поверх будівлі школи, і викупити його. Чи не вперше в історії сучасної України люди поступилися власністю на користь комунального  освітнього закладу.

Анастасія Попсуй, в. о. Ірпінського міського голови:
«Ми щойно купили будівлю і прийняли до комунальної власності дві земельні ділянки, що, в комплексі, робить нову школу в Гостомелі. Це історична подія для всього нашого регіону, тому що ми дуже сподіваємось, що незабаром у дітей з’явиться можливість у Гостомелі, в районі Баланівка, піти в нову сучасну класну школу».

Нагадаємо, тривалий час батьки і вчителі були в тривозі, що школу закриють. Окрім того, що частина будівлі перебувала в приватній власності, вона була ще й в аварійному стані. А найголовніше – місцеві чиновники запланували звести на території  школи комплекс багатоповерхівок. 

Ірина Іщенко, директор Гостомельської ЗОШ №15:
«Закривали школу і минулого, й позаминулого року…»

Новину про викуп школи зустріли з великою радістю і батьки, і вчителі. Кажуть, тепер не переживатимуть за те, щоб шукати дітям інший навчальний заклад.

Ісана Осадча, голова батьківської ради школи:
«Це дуже гарна новина для нас, ми її давно чекали. Дякуємо Максиму Плешку за те, що він поставив ціль і її досяг. Надіємося, що все, що він запланував – усе буде, і ми дійсно в наступному році будемо тут навчатися як у дев’ятирічці».

Ксенія Дещицька, член батьківського комітету:
«Це дуже багато для нас значить, ми дуже задоволені цим. Наші діти будуть ходити в цю школу й надалі».

Попереду на школу чекає велика капітальна реконструкція. Ірпінські посадовці планують, що вже наступного навчального року вона зустріне школярів повністю оновленою і невпізнанною.

 Максим Плешко, депутат Ірпінської міської ради: 
«Цю школу дешевше відремонтувати, і не тільки дешевше, але й швидше. Щоб побудувати нову школу, треба 60–70–80 млн грн, а цю ми викупили за 3,8, і, можливо, 3–4 мільйони доведеться вкласти в реконструкцію. Тобто, ми вкладемо до 10 мільйонів у нормальну школу».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300