Ірпінська мерія придбає для міської лікарні обладнання на 10–15 мільйонів

12345

Ірпінська міськрада (Київська область) планує придбати для центральної міської лікарні нове обладнання, необхідне для укладання угоди з Національною службою здоров’я України (НСЗУ). Про це сьогодні, 28 січня, на засіданні виконкому міської ради повідомив перший заступник мера Олександр Маркушин.

«У цьому році ми плануємо купити для нашої лікарні нове обладнання на суму від 10 до 15 мільйонів, щоб укласти договір із НСЗУ», – сказав він.

Члени міськвиконкому підтримали проєкт рішення про виділення для лікарні 10 млн грн на закупівлю обладнання, 3,2 млн – на поточні витрати з придбання необхідних матеріалів та ін., а також майже 187 тис. грн – на централізовані заходи з лікування хворих на цукровий і нецукровий діабет.

Ще 199 тис. грн вирішили передати на утримання денного стаціонару в Гостомелі.

Також на засіданні виконкому виділили кошти на протипожежні заходи в усіх дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладах міста й на поточні ремонти в дитсадках і школах.

Нагадаємо, після призначення на посаду директора Комунального некомерційного підприємства «Ірпінська центральна міська лікарня» Антона Довгопола в медзакладі відбулися зміни, які дозволили зекономити 5,5 млн грн у річному вимірі. 

Як відзначив Антон Довгопол в інтерв’ю ITV, суттєвою проблемою зараз є дефіцит часу на виконання «дуже великих завдань, які стоять перед закладом, щоб бути готовими на 1 квітня підписати договори з Національною службою здоров’я України». 

Допомогти підготуватися до переходу на нову модель фінансування за участю НСЗУ має незалежний аудит, який зараз організовує нове керівництво лікарні.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300