Ірпінська міськрада ще раз довела в суді законність громадських слухань щодо генплану

66e3e469

Київський окружний адміністративний суд відмовив громадянину Олексію Зіневичу в задоволенні його позову до Ірпінської міської ради, в якому він просив визнати громадські слухання «Оновлення генерального плану м. Ірпінь», проведені 30 листопада 2018 р., такими, що не відбулися. Рішення суду набуло законної сили. Про це стало відомо з тексту документа, який потрапив у розпорядження редакції ITV.

У своєму позові Олексій Зіневич наполягав, що громадські слухання були організовані з порушенням законодавства України, Статуту територіальної громади Ірпеня та Положення про громадській слухання в м. Ірпінь, оскільки повідомлення про їхнє проведення міська рада нібито опублікувала з запізненням. Аргументи позивача суд визнав нікчемними.

«Суд наголошує на тому, що відповідачем було надано докази, які підтверджують факт повідомлення громади м. Ірпінь про проведення громадських слухань вчасно та в передбаченому законом порядку», – сказано в рішенні.

Суд також «визнав безпідставними» претензії Зіневича стосовно проведення громадських слухань у робочий час і того, що актова зала міськради «не вмістить всіх мешканців міста Ірпінь (50 тис. осіб)». Як наголошується в документі, «на думку суду, бажаючі члени громади були зареєстровані для участі в громадських слуханнях, про що свідчать списки громадян міста, які пройшли реєстрацію і вільно голосували за «Оновлений генеральний план м. Ірпінь».

«Розглянувши подані документи і матеріали, оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, оглянувши письмові докази, які були надані сторонами, суд вважає, що в задоволенні позову слід відмовити, – зазначається в судовому рішенні. – Відповідач як суб’єкт владних повноважень довів суду правомірність своїх дій під час проведення громадських слухань 30.11.2018 р… Суд приходить до висновку, що позовні вимоги є необґрунтованими та такими, що не підлягають задоволенню».

Нагадаємо, в березні ц. р. Київський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні аналогічного адміністративного позову громадянину Сергію Гапону, вирішивши, що громадські слухання щодо оновлення генплану Ірпеня відбулися в передбаченому законом порядку. На початку серпня Шостий апеляційний адміністративний суд відхилив апеляційну скаргу Сергія Гапона на це рішення та підтвердив, що слухання були проведені відповідно до законодавства.

Відомо, що юрист Сергій Гапон є близьким до Олексія Зіневича.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300